«لوبیها در عدد هیچ» از مجموعه کتاب «لوبیها در...» داستان مواجهه کوین، یکی از لوبیها با مفهوم عدد صفر و شمارش از 0 تا 10 است.
این بار لوبیها که عاشق عدد و شمردن هستند خود را در دنیای اعداد میبینند. آنها همه چیز را میشمارند، از یک تلفن آبی تا ۱۰ نوازنده در حال رژه. یکی از لوبیها به نام کوین برای اولین بار با مفهوم هیچ یا همان عدد صفر آشنا میشود. او میفهمد هیچ هم عددی است که از یک کمتر است.
همانطور که در معرفی گروه علوم شورای کتاب کودک آمده است:
«کتاب «لوبی ها در عدد هیچ» یک عددآموز است، اعداد از صفر تا ده را آموزش میدهد و تاکید آن روی مفهوم عدد صفر است. شیوه ارایه کتاب خلاقانه است. زبان و بیان کتاب ساده، روان و مناسب سن مخاطب است.
تصاویر در کتاب «لوبی ها در عدد هیچ»، نقاشیهای رنگی و هماهنگ با متن هستند که نقش مهمی در درک مفهوم اعداد دارند و برای مخاطب جذاب و همراه با طنز هستند و مربی میتواند از آنها برای آموزش اعداد از صفر تا ده استفاده کند.
از نکات مثبت کتاب پرداختن به مفهوم عدد صفر یا هیچ است که کمتر در کتابهای ریاضی به آن پرداخته شده است.
در پایان کتاب «لوبیها در عدد هیچ» نظر فیلسوفان باستان و ریاضیدانان درباره عدد صفر یا هیچ آورده شده است که البته مخاطب آن بزرگسالان هستند.»
مجموعه کتاب «لوبیها در...» شامل چهار جلد «لوبیها در عدد هیچ»، «لوبیها در من نبودم»، «لوبیها در بلوز جدید» و «لوبیها در کلمههای مخالف» است. شخصیتهای این مجموعه لوبیهایی هستند که خصوصیات ویژهای دارند: صبور هستند، همه کاملا مانند همدیگر هستند، طرفدار معمولی بودن هستند و اعداد را بسیار دوست دارند. در این مجموعه کتاب هم سبک خاص تصویرگری و داستانپردازی «الیور جفرز» بهخوبی دیده میشود.
در «لوبیها در من نبودم»، لوۤبیهایی که همیشه با هم کنار میآیند این بار به شدت با هم دعوا میکنند. اما وقتی که یکی از آنها تازه از راه میرسد و علت را میپرسد، بقیه اصلا به یاد نمیآورند که سر چه چیزی دعوا میکردند!
«لوبیها در کلمههای مخالف» درباره توضیح کلماتی است که معنای مخالف هم دارند.
«لوبیها در بلوز جدید» ماجرای لوبیهایی است که در همه چیز مانند هم هستند. هم از نظر ظاهری، هم فکرهایی که میکنند و هم کارهایی که انجام میدهند. اما یک روز همه چیز عوض میشود، وقتی که یکی از آنها تصمیم میگیرد تا بلوز جدیدی برای خودش ببافد و متفاوت باشد.
«الیور جفرز» از نویسندگان و تصویرگران محبوب کودکان است که در تصویرگری از مواد مختلف استفاده میکند و تصویرهایش در ظرافت و لطافت در قصهپردازی شهرت دارد. او جایزههای بسیاری دریافت کرده است.
چهار کتاب الیور جفرز به نامهای «قلب و بطری»، «کسی پنگوئن گم نکرده»، «چگونه برگردم خانه؟» و «موشک کاغذی» به فهرست نهایی جایزه کیت گرینوی یکی از برجستهترین جایزههای تصویرگری ادبیات کودک راه یافته است. کتاب «چگونه یک ستاره بگیرم» او برنده جایزه بوکتراست شده که به کتابهایی تعلق میگیرد که برای خردسالان به چاپ میرسد.
از جایزههای دیگری که او دریافت کرده است میتوان به جایزه نستله، جایزه کتاب اسمارتیز و جایزه کتاب بلوپیتر، جایزه کتاب سال کودکان ایرلند و جایزه بیستو اشاره کرد. کتابهای اولیور جفرز به زبانهای آلمانی، اسپانیایی، فرانسوی، فارسی و دیگر زبانهای دنیا ترجمه شده است.
از کتابهای دیگر او که به فارسی ترجمه شده است میتوان به «نجات یک بادبادک»، «این گوزن مال من است»، «این پسر چقدر کتاب میخورد!» و «ما اینجا زندگی میکنیم» اشاره کرد.