«شبی که تو به دنیا آمدی» شاعرانهترین شب در تاریخ رقم خورد.
«ماه برای تماشای تو تا صبح بیدار ماند»...
«غازها از سرزمینهای دوردست به سمت خانه پرواز کردند»...
چون آنها میخواهند لبخند زیبای تو را ببینند.
با همین حلاوت و شاعرانگی میتوان یک عاشقانه زیبا به کودکان هدیه داد، اعتماد به نفس را در وجودشان طنینانداز کرد و حسِ دلپذیری از «دوست داشتنی بودن» را برایشان به ارمغان آورد.
کتابِ «شبی که تو به دنیا آمدی» متنی درام و روان دارد که تجربه آن برای هر خوانشگری میتواند دلچسب باشد. نویسنده سعی کرده است تا علتِ رخ دادنِ پدیدههای طبیعیِ و هر آنچه که در جهانِ واقعی تجلی پیدا میکند را با لحظهِ آغاز حضور هر انسان در دنیا، گره بزند. طبیعی است که چنین تعبیر زیبایی، برای هر فردی خوشایند است. حال اگر بتوان تجربه خوانشِ آن را برای کودکان ایجاد کرد، قطعاً بستر مناسبی جهتِ آرامشخاطرِ آنها نیز فراهم شده است.
کتاب در همان ابتدا از توصیفهای ادبیِ توأم با احساس و عاطفه برای برقراری ارتباط بهره میگیرد؛ با همین روند ادامه مییابد و در انتها نیز با یادآوریِ این زیباییها، کودکان را به برطرف کردنِ شک خود مبنی بر این که چهقدر دوست داشتنی هستند هدایت میکند. به عبارت دیگر، این زیباییها و توصیفها، دریچهِ خیالانگیزی از «عشق به خود» را به روی خواننده میگشاید و به علاوه، ساختِ چنین تصویرهای ذهنیای، «غرق در لذت شدن» را به دنبال دارد. توصیفهایی نظیر: «لبخند زدن ماه»، «جشن گرفتنِ خرسهای قطبی»، «نپریدن کفشدوزکها»، «زمزمه کردنِ موسیقیِ اسم او توسط باد و باران» و ...
اگرچه در متن از واژهها و تعبیرهای ادبی متعددی استفاده شده است، اما با تکیه بر دنیای کودکانه و شورانگیزی که در ذهن تصویر میشود، میتوان با خیال آسوده فرصتِ خوانشِ آن را برای کودکان مهیا کرد و همینطور از آن در راستای گسترش دایره واژگان یاری جست.
نانسی تیلمن نویسنده و تصویرگرِ آمریکایی کتاب، آثار شناخته شدهای دارد که کتابِ «شبی که تو به دنیا آمدی» یکی از معروفترین آنها است. کتابهای تصویری این نویسنده به عشق و علاقه والدین به فرزندانشان میپردازد.
فعالیت پیشنهادی برای کتاب شبی که تو به دنیا آمدی