«من نگرانم»...
حالم خوب نیست.
نمیدانم چگونه میتوانم احساسم را مدیریت کنم؟
اصلاً تا بوده همین بوده...
مگر گفتن، چیزی را حل میکند؟
از این عبارتها کم به گوشمان نخورده است. عبارتها و جملههایی که هر کدام کموبیش مدتی در ذهن و افکارمان جا خوش میکنند. حتی اگر در برههای از زمان، وجودمان آکنده از نگرانی باشد، باز هم زمزمههای آن را از این طرف و آن طرف میشنویم و اثرهایش را هم حس میکنیم. مسائل کاری، خانوادگی، عاطفی، اوضاع و شرایط اقتصادی، سیاسی، ویروسهای جدید و ناشناخته، همه و همه دست به دست هم دادهاند تا روز به روز به نگرانیها ما افزوده و از خودکنترلی ما کاسته شود.
بیایید به گذشته رجوع کنیم، همان زمانهایی که نگران امتحانها و نمرهها بودیم، مریضی یا از دست دادن یک نفر از عزیزانمان، قرار گرفتن در یک موقعیت جدید و هزار و یک نگرانی دیگر...
این نگرانیها، احوال بد و پریشانیها را خوب به خاطر میآوریم اما شاید برای به یاد آوردنِ اندک گفتوگوهایی پیرامونِ شناخت احساسات، روشهای خودکنترلی و هوش هیجانی به زحمت بتوانیم موارد و مصادیقی را پیدا کنیم یا لااقل نیازی به کندوکاو در گذشتههای دور نداشته باشیم.
«من نگرانم» یک جلد کتاب از مجموعه 8 جلدی «درباره احساسات» است.
«من نگرانم» به مانند سایر جلدهای این مجموعه به شناخت بهتر احساسات توسط کودکان کمک میکند. این کتاب از طریق پرسش و پاسخ و همچنین با بهرهگیری از تصاویرِ قابل درک برای کودکان، بین «تجربههای زیسته» و «راهکارهای عملی» اتصال و پیوند برقرار میکند.
اگرچه در این کتاب به طور مستقیم به مفهوم نگرانی پرداخته شده است؛ ولی کودکان ضمنِ مطالعه آن، تحت تأثیر جمله «آدم وقتی نگران است، از زندگی لذت نمیبرد.» قرار میگیرند. به علاوه، روندِ پرسش و پاسخگونه کتاب را همراستا با چالشهای ذهنیِ خود درمییابند.
کتاب «من نگرانم»، کودکان را در مواجهه با مواردی از قبیل اینکه «حسِ نگرانی آنها چیز عجیب و غریبی نیست»، «وقتی نگران هستند چه بر سرِ خود میآورند»، «چگونه میتوانند نگرانیهای خود را برطرف سازند و درباره آن گفتوگو کنند» و «چهطور میتوانند نگرانی دیگران را کمرنگ کنند» قرار میدهد. به عبارتِ دیگر، در سایه شناخت احساسات و ارتقای مهارتهای خودکنترلی به مهارتهای دیگری همچون نوعدوستی و همدلی نیز پرداخته میشود.
این مجموعه در 8 جلد، به 8 نوع از احساسات با عنوانهای زیر میپردازد:
«من نگرانم»، «من خوشحالم»، «من مهربانم»، «من حسودم»، «من عصبانیام»، «من به خودم میبالم»، «من غمگینم» و «من خجالتیام». همینطور در انتهای هر کتاب با واژهنامهای مواجه میشویم که کلمهها و اصطلاحات موجود در متن را با زبانی ساده و روان تعریف کرده است.
«ایزابل توماس» متولد سال 1980 میلادی در انگلیس و فارغالتحصیل رشته علوم انسانی از دانشگاه آکسفورد است. او علاقه به نوشتن را از زمان روزنامهنگاری دانشجویی در خود کشف کرده است. هماکنون کتابهای علمی بسیاری برای مخاطبان جوان نوشته و جوایز گوناگونی نیز کسب کرده است. به علاوه در مجلات علمی برای کودکان نیز داستاننویسی میکند.
«آنیتا دوفالا» که به دلیل متنوع بودن در سبک مورد تحسین قرار گرفته، تصویرگریهای بسیاری در کتابهای آموزشی، مجلهها، تبلیغهای تجاری، پوسترها و حتی بستههای هدیه انجام داده است.