این کتاب در هفت فصل اطلاعاتی دربارهی نانومتر، فناوری نانو و علم نانو به مخاطب می دهد. هم چنین در کتاب به تاریخچهی این فناوری و تفاوت آن با فناوریهای دیگر، تغییر خواص مواد در ابعاد نانو و طبقه بندی نانو مواد، روشهای تولید نانو ذرات، ابزارهای مشاهده نانو ذرات، کاربردهای فناوری نانو، کربن و گونههای آن، نانو و محیط زیست و در پایان به مشکلاتی که ممکن است این علم در آینده ایجاد کند، اشاره میکند.
روز آمد بودن موضوع و تالیفی بودن کتاب از امتیازهای آن به شمار میآید. زبان کتاب در بیشتر موارد روان و مناسب سن مخاطب است.
در پایان هر فصل مخاطب درگیر یک تجربهی عملی می شود و با طرح پرسش هایی حس کنجکاوی او برانگیزد و مربی می تواند از آنها برای یادگیری بهتر خوانندهی نوجوان استفاده کند.
فهرست منابع موجود در کتاب نام سایتهای فعالی است که برخی از آنها فارسی هستند و در واقع تشویق مخاطب برای خواندن و دانستن بیشتر است.
در کتاب از عکس و نقاشی های رنگی و سیاه و سفید برای درک صحیح مفاهیم بهره گرفته شده است. وجود تصویر پیوندهای کربنی نانوکربن ها در بالای صفحههای کتاب، گویی نشانهی سیطرهی فناوری نانو در تمام زمینههای زندگی و بیانگر این واقعیت است که فناوری نانو هیچ زمینهی علمی را به حال خود رها نکرده است.