«همایش پرندگان» بازنویسی است از «منطقالطیر» شیخ عطّار نیشابوری، یکی برجستهترین آثار منظوم عرفانی سدهی دوازدهام ایران و شاهکار ادبیات فارسی. در این داستان تصویری پرندگان گوناگون با هدایت هدهد به جستوجوی پادشاه واقعی خود، «سیمرغ» میروند. هدهد پرندگان را آگاه میکند که تا رسیدن به کوه قاف، جایی که سیمرغ زندگی میکند، خطرهای بسیاری در کمین آنها است.
شماری از پرندگان از ترس رویارویی با این خطرها از راه بازمیایستند. شماری دیگر در گذر از هفت وادی کاوش، عشق، شناخت، وارستگی، یگانگی، شگفتی و مرگ جان خود را از دست میدهند و سرانجام آن پرندگانی که با کوشش بسیار به کوه قاف میرسند، درمییابند که سیمرغ پادشاه، کسی جز خود آنها نیست.
در این داستان تصویری که سرشار از غنایی شاعرانه درباره ی عشق و سرنوشت و دیگر معناهای در پیوند است، پیتر سیس رنج و زیبایی را در سفر انسان از جهان مادی تا جهان معنا به نمایش می گذارد.
کتاب «همایش پرندگان» از اندک کتابهای تصویری است که برای نوجوانان و بزرگسالان خلق شده است. کتاب «همایش پرندگان» با ترجمه زهره قایینی یکی از نامزدهای ششمین دوره اهدای نشان طلایی و نقرهای لاکپشت پرنده بود.
درباره نویسنده و تصویرگر کتاب همایش پرندگان
پیتر سیس، نویسنده، تصویرگر و فیلمساز اهل چکسلواکی با بازنویسی و تصویرگری کتاب «منطقالطیر» عطار، یکی برجستهترین آثار منظوم عرفانی سدهی دوازدهام ایران و شاهکار ادبیات فارسی، معناهای پنهان در آن را برای خوانندگان آشکار کرده است. کتاب «خیالباف»، «پسرک شلاق خور»، «مسافری با پاپوشهای جهنمی» سه اثر دیگری است که کودکان ایرانی میتوانند از هنر تصویرگری پیتر سیس لذت ببرند. پیتر سیس در سال ۲۰۱۲ جایزه هانس کریستیان آندرسن را به سبب داشتن سهم جاودان در ادبیات کودکان جهان دریافت کرد.
پیتر سیس حق انتشار این اثر را برای کمک به ترویج برنامه کتابخوانی «با من بخوان» در مناطق محروم ایران و در یک چاپ، به موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان واگذار کرده است.