کتابخانه «با من بخوان» در کارخانه سازور سازه آذرستان، بهمناسبت هفته بلندخوانی (۲ تا ۸ بهمنماه ۱۳۹۷) کارگاه بلندخوانی را ویژه خانوادههای کارگران و کارمندان، ۵ بهمنماه در محل این کارخانه برگزار کرد.
بر اساس گزارش کارشناس-مسئول «با من بخوان» در کتابخانه این کارخانه، هر هفته نزدیک به پانصد جلد کتاب در کتابخانه کارخانه آذرستان به گردش درمیآید. به همین سبب، مسئولان کتابخانه بر آن شدند کارگاه بلندخوانی را برای مادرهای علاقهمند خانوادههایی برگزار کنند که پدران خانواده کارگر یا کارمند کارخونه هستند. تا این مادران افزون بر آشنایی با کتابهای باکیفیت کودکان، با روشهای درست بلندخوانی برای آنان نیز آشنا شوند.
مادران همراه کودکان و همسرانشان به کارخانه آمدند و در کارگاه حاضر شدند. مادرها در سالن کنفرانس و کودکان به همراه پدرانشان در سالن ناهارخوری جای گرفتند. با هدف سرگرم کردن کودکان به آنها الگوهایی برای تهیه ماسک و ابزاری برای رنگآمیزی داده شد تا با کمک پدرانشان این فعالیتها انجام دهند.
پیش از آغاز کارگاه، تا زمان حضور همه مادران، آموزشگر دیدگاههای آنان را درباره کتابخانه کارخانه و همچنین تاثیر کتابخوانی بر کودکانشان پرسید. همه آنها بر این عقیده بودند که کتابخانه برای بچهها و خانوادهها بسیار مفید بوده است. سپس، تاثیر کتابخوانی را بر فرزندان خود، بهویژه کودکان خردسال مثبت ارزیابی کردند و یادآور شدند استفاده کودکان درگروههای سنی گوناگون، در تابستان از کتابخانه بسیار چشمگیر و قابل توجه بوده است.
نیما که کلاس چهارم است، همراه مادرش در سالن نشسته بود. او گفت: «من مجموعه کتاب فیلیکس را خواندم و آنها را دوست دارم.» مادر یسنا اضافه کرد: «یسنا سهساله است و دوست دارد کتابهایی را که برایش میخوانیم مال خودش باشد.» و خانمی که در کنار دو فرزندش نشسته بود، گفت: «دخترم در روانخوانی پیشرفت داشته و پسرم که سهساله است به کتابخوانی عادت کرده، تا شبها برایش کتاب نخوانیم خوابش نمیبرد.» یکی دیگر از مادران از کتابهای باکیفیت و علاقه پسر کوچکش به تصاویر کتابها سخن به میان آورد و در مجموع مادرها از تشکیل کتابخانه احساس رضایت داشتند.
کارگاه بلندخوانی
در ساعت ۹:۳۵ من به همراه میترا سیاوشیان کارگاه را در ۶ بخش به ترتیب زیر آغاز کردیم :
- ویژگی کتاب کودک
- کتاب های با کیفیت
- سواد دیداری
- فضای سرشار از سواد برای محیط منزل
- چگونگی نشست بلندخوانی
- کارورزی
پس از انتقال مطالب و پاسخ به پرسش های مادران، آنان هریک به نوبت بخشی از کتاب را بلندخوانی کردند و اشکالات خود را متوجه شدند.
سپس، از کتابخانه دیدن کردند. برخی از آنان که تاکنون عضو کتابخانه و کانال نبودند عضو شدند و کتاب به امانت گرفتند.
کودکان هم در کتابخانه حضور یافتند و به هر یک از آنان بر اساس گروه سنیشان کتاب اهدا شد.
درباره راهاندازی کتابخانه «با من بخوان» در کارخانه سازور سازه آذرستان بیشتر بدانید:
از پاییز ۱۳۹۳ موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان بر آن شد تا با پشتیبانی مالی شرکت سازور سازه آذرستان برنامه «با من بخوان» را برای خانواده کارگری این کارخانه به اجرا درآورد. این تجربه یکی از تجربههای متفاوت «با من بخوان» است که در آن خانوادهها به طور مستقیم درگیر برنامههای کتابخوانی هستند. در حال حاضر ۳۹۰ کودک و نوجوان و حدود ۲۸۰ خانواده عضو کتابخانهی کارخانهی سازورسازه آذرستان هستند. کتابخانه اینک هر روز پذیرای پدرانی است که با علاقه، برای خود و فرزندانشان کتاب به امانت میبرند. کتابداری آموزشدیده نیز هر روز آمادهی پاسخگویی و راهنمایی مراجعکنندگان است.
کارخانه سازوز سازه آذرستان در تهران، شهرک صنعتی شمس آباد، در ۴۰ کیلومتری اتوبان تهران- قم واقع شده است.