گفت‌و‌گو با مینا یوسفی، مسئول انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان

شما به عنوان مسئول انتشارات موسسه، سالی پرکار داشتید، می‌توانید به طور کلی بگویید مؤسسه در سالی که گذشت چند عنوان کتاب منتشر کرده است؟

بخش کودک و نوجوان انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان در سالی که گذشت به نام کتاب‌های تاک شناخته شد، بیش از ده عنوان کتاب برای خردسالان و کودکان چاپ کرد که تعدادی از آن‌ها هم در مراحل تهیه و تولید هستند. همچنین تعدادی از کتاب‌ها تجدید چاپ شدند.

چند عنوان آن‌ها ترجمه بوده و چند عنوان تألیف؟

کتاب «طوطی و بقال» و «زیر خط کودکی» که کتابی درباره زندگی مهدی آذریزدی است تألیف آقای محمدهادی محمدی بودند و بقیه کتاب‌ها ترجمه. نکته مهمی که در مورد کتاب‌های ترجمه وجود دارد این است که ما حق کپی رایت این کتاب‌ها را از ناشرین خارجی خریداری می‌کنیم. یا این‌ها کتاب‌هایی هستند که توسط نویسنده، تصویرگر به موسسه و طرح با من بخوان اهدا می‌شوند.

انتشارت مؤسسه کارهایی هم در زمینه تولید کتاب‌های مقوایی داشت، چه عنوان‌هایی در این زمینه منتشر شد؟

بیشتر کتاب‌هایی که انتشارات در سال گذشته به چاپ رساند، کتاب‌های مقوایی بودند. دو عنوان جدید از کتاب‌های اما (اما در باغ وحش و اما در گردش) که با ۴ کتاب قبلی که از اما منتشر کرده بودیم، این مجموعه ۶ جلدی شد.

همینطور ۴ کتاب مقوایی از المر به نام‌های «آب و هوا با المر»، «دوستان المر»، «رنگ‌های المر» و «روز المر»

و یک مجموعه ۶ تایی از انتشارات گالیمار به نام «یه عالمه هیجان» که در واقع نخستین هیجان‌هایی هستند که یک کودک با آن‌ها مواجه می‌شود. مثل خوشحالی، غرور، حسادت، ترس و عصبانیت و ...

از میان کتاب‌هایی که مؤسسه منتشر کرد، چند عنوان آن از سوی نویسندگان، تصویرگران خارجی دوستدار برنامه با من بخوان به این برنامه و انتشارات مؤسسه پیشکش شد؟

خانم ماریت تورن کویست بهار امسال برای نمایشگاهی که با ۳ تصویرگر پروژه بین فرهنگی تولید کتاب‌های تصویری با کیفیت برای برنامه با من بخوان داشتند، به ایران آمدند و حق چاپ کتاب «جزیره شادی» را که نوشته و تصویرگری خودشان بود، به موسسه و برنامه با من بخوان اهدا کردند. کتاب جزیره شادی الان چاپ شده و در دسترس کودکان و دوستداران کتاب کودک است.

در کارهای تصویرگری، انتشارات مؤسسه در بینال های بین‌المللی هم فعال بود، چند عنوان از کتاب‌های مؤسسه برنده جایزه و در کدام بینال برنده شدند؟

کتاب‌های «هفت اسب هفت رنگ» و«طوطی و بقال» نامزد دریافت جایزه دوسالانه تصویرگری براتیسلاوا ۲۰۱۹ شدند. طوطی و بقال همچنین برنده جایزه سبز نامی ۲۰۱۷ شده بود. هفت اسب هفت رنگ هم در سال ۲۰۱۹ برنده جایزه بنفش نامی شد و همچنین جایزه بزرگ «تصویر کتاب» ۲۰۱۸ روسیه را از آن خود کرد.

آیا از انتشارت مؤسسه کتابی هم به زبان‌های دیگر ترجمه شد؟

بله کتاب «هفت اسب هفت رنگ», مربوط به پروژه بین فرهنگی نوشته محمدهادی محمدی و تصویرگری نوشین صفاخو در هلند منتشر شد. این کتاب را انتشارات «کوریدو»، یکی از ناشران مطرح و خوش نام کتاب‌های کودک هلند با نام «دخترک و هفت اسب‌اش» به زبان هلندی منتشر کرده است.

برنامه امسال را چگونه می‌بینید؟

انتشارات موسسه امیدوار است امسال وضعیت کاغذ و نشر کمی بهبود پیدا کند تا بتواند کتاب‌های با کیفیت بیشتری تولید کند. در حال حاضر یک دوره سه جلدی رمان نوجوان به نام «کله خرها» از انتشارات اندرسن پرس مراحل ویرایش را می‌گذراند. همچنین از طریق آژانس ادبی کیا با ناشرهای خارجی در ارتباط هستیم تا حق چاپ کتاب‌هایی را خریداری کنیم. انتشارات نورد سود هم ۷ جلد کتاب به برنامه با من بخوان اهدا کرده است که همه این‌ها در دستور کار قرار دارند. امیدواریم امسال، سال بهتر و هموارتری برای بخش انتشارات ما باشد.

نویسنده
گروه گزارش کتابک
Submitted by admin on