برروی جلد کتاب مرد مقوایی نوشته شده است :"از سری داستان های ترسناک". شاید پیش از این که این کتاب را برای خواندن و سپس سهیم شدن با کودکان در دست بگیرید، از خود بپرسید که داستان های ترسناک چگونه داستان هایی هستند و آیا می توان خواندن آن را به کودکان و نوجوانان توصیه کرد؟ در پاسخ باید گفت که داستان های ترسناک گونه ای از ادبیات داستانی کودکان است که از اواخر سده بیستم محبوبیت زیادی در جهان یافته است.
یکی از سبب هایی که کودکان و نوجوانان به این گونه ادبی توجه بسیار نشان می دهند، این است که این داستان آینه بلوغ شناختی کودکان از جهان است. شناختی که آن ها را به این نتیجه می رساند که جهان بر خلاف آنچه آن ها تاکنون می اندیشیدند همواره جایی امن و خوشایند نیست. سبب دیگر، نیاز روانی کودکان و نوجوانان به خواندن این گروه از کتاب هاست. به طور طبیعی کودکان همواره از چیزی ناشناخته در ترس و واهمه هستند. برخی از داستان ها که در گونه داستان ها ترسناک قرار می گیرند، نه تنها بر ترس کودکان نمی افزایند، بلکه به آن ها یاری می رسانند تا بر آن ترس و نگرانی که ریشه منطقی و واقعی ندارد، چیرگی یابند. مرد مقوایی اثر رز ایمپی از این گونه داستان هاست. این داستان بر روی زوایای تاریک و مبهمی که ترس کودکان را بر می انگیزد، یک به یک نور می اندازد و آن ترس ها را بی دلیل و غیر منطقی جلوه می دهد. پسر بچه ای در شب به رختخواب می رود و در خیال خود مردی مقوایی خلق می کند که از پنجره به اتاق او می خزد و با حرکت سایه ها و صداهایی که در پیرامون خود می بیند و یا می شنود به تخیلات خود دامن می زند. اما داستان با متن و تصویر برای خواننده/ بیننده روشن می کند که این پسرک است که با صدای خش خش برگ های درختان یا صدای خرخر برادر کوچکش، به ساختن آن موجود خیالی دامن می زند و درخارج از ذهن او چیزی برای ترس وجود ندارد.
رز ایمپی (۱۹۴۷)، نویسنده این داستان، آموزگار انگلیسی و نویسنده بیش از ۶۰ کتاب کودکان است. او نوشتن را هنگامی که در دبستان آموزگار بود، آغاز کرد. او خود را نه یک نویسنده بلکه یک قصه گو می داند و از تجربه خود در کلاس درس برای جذب خوانندگان کتاب های خود بسیار سود جسته است. طرح یا پیرنگ داستان های او بسیار قوی است و کتاب های او بسیار پرخواننده هستند. برخی از داستان ها او به شکل سریال های تلویزیونی در آمده اند.