به پروژه خلاقیت خوش آمدید

عنوان لاتین
The creativity project

در کتاب «به پروژه خلاقیت خوش آمدید» کلبی شارپ از بیش از چهل نویسنده و تصویرگر کتاب کودک خواست تا ایده اولیه یک داستان را برای هم بفرستند. این ایده‌های اولیه شامل چیزهایی است مانند: عکس، نقاشی، شعر، نثر، یا هر چیزی که بشود با آن رؤیاپردازی کرد. بعد از این‌که هر کدام از آن‌ها این ایده‌های اولیه را گرفتند، آن را تبدیل به پروژه‌های خلاقانه‌ای کردند که دوست داشتند. و حاصلش شد این کتاب خاص.

کتاب «به پروژه خلاقیت خوش آمدید» مجموعه‌ای خارق‌العاده از داستان‌هاست. این مجموعه شامل داستان‌ها، شعرها، نقاشی‌ها و کمیک‌های بیش از 40 تصویرگر و نویسنده کتاب کودک است. در این مجموعه شما می‌توانید داستان‌های کوتاهی در مورد دوستی و جادو، در مورد دزد دریایی که از مادرش می‌ترسد و یا داستانی دیگر که در آن مادر راوی داستان با یک ماهی قرار ملاقات می‌گذارد، بخوانید. داستان گرافیکی از یک رمان کوتاه در مورد دو نخود که نمایش شکسپیر را انجام می‌دهند یا یک گربه کارتونی که زنده می‌شود تا به یک معلم توضیح دهد که رمان‌های گرافیکی، کتاب‌های واقعی هستند. شعرهای خنده‌دار هم بخشی از کتاب هستند. همین‌طور نقاشی‌هایی که به آن‌ها می‌خندید و به فکر فرو می‌روید و شاید حتی دلتان بخواهد خودتان دست به‌کار شوید و ماجرایی را ایجاد کنید.

کتاب «به پروژه خلاقیت خوش آمدید» کتابی است فعالیت محور و هدف آن انگیزه دادن و جسارت بخشیدن به نوجوانانی است که نوشتن و داستان‌نویسی را دوست دارند. هر بخش با طرحی شروع می‌شود که می‌تواند شامل چند جمله ایده اولیه داستان، یک تصویر یا چند بیت شعر باشد. در ادامه هر طرح پاسخ‌های نویسندگان و تصویرگران به شکل داستان، تصویرگری یا کمیک استریپ، بنا به ذوق و سلیقه هر کدام، قرار دارد. از نیمه کتاب به بعد فقط طرح‌ها قرار دارند و خوانندگان نوجوان خود می‌توانند دست به کار شوند و خلاقیت‌های خود را نشان دهند.

«کلبی شارپ» معلم پایه پنجم دبستان است. او و همسرش پنج فرزند دارند. بزرگ‌ترین علاقه او این است تا به کودکان کمک کند کتاب‌هایی پیدا کنند که آن‌ها را عاشق کتاب خواندن کند.

گزیده‌هایی از کتاب

ساختمان هفت طبقه بود و قبل از این که بفهمم دکمه‌های آسانسور شمارهٔ طبقات را نشان نمی‌دهند، در آسانسور بسته شد. هر دکمه به جای یک طبقه یک سال را نشان می‌داد: 1775، 1850، 1920، 1944، 1962، 1980. کنار آخرین دکمه نوشته شده بود: «شگفت زده می‌شوید.» هیچ دکمه‌ای نبود که بتوانم فشارش دهم و در آسانسور دوباره باز شود. هیچ راهی هم برای کمک خواستن نبود. مجبور بودم یکی‌شان را انتخاب کنم... (از داستان:42، تو در این اتاقی)

برگردان
بیتا ابراهیمی
سال نشر
1399
نویسنده
Colby Sharp, کلبی شارپ
نگارنده معرفی کتاب
Submitted by skyfa on