اگر مدرسه را دوست ندارید چه باید بکنید؟

من از مدرسه متنفرم و دیگر به مدرسه نمی‌روم!

هیچ وقت چنین احساسی داشته‌اید؟ بسیاری از کودکان چنین احساسی را تجربه کرده‌اند. بیشتر وقت‌ها این احساس چندان به درازا نمی‌کشد. اما اگر طولانی شد چه باید کرد؟ مدرسه واقعیت زندگی است و تحصیلات به شما کمک می‌کند تا آینده خود را آن طور که می‌خواهید بسازید. بنابر این بیایید دربارهٔ مدرسه و آنچه وقتی مدرسه را دوست نداریم، باید انجام دهیم، باهم حرف بزنیم.

نشانه‌های اضطراب مربوط به مدرسه

  • نگرانی دربارهٔ مدرسه روی بدن شما تأثیر می‌گذارد. کودکی که به خاطر رفتن به مدرسه اضطراب دارد، ممکن است دچار سر درد و معده درد هم بشود. شاید دلتان به هم بخورد یا احساس تهوع کنید.
  • بی خوابی هم یکی از نشانه‌های استرس است. بدخوابی سبب کسالت و بد خلقی در طول روز می‌شود. احساس خستگی، اوقات مدرسه را از آنچه هست، بدتر می‌کند.
  • اضطراب تصمیم گیری را دشوار می‌کند. صبح نمی‌دانید چه بخورید یا چه بپوشید یا برای ناهار چه چیزی با خود به مدرسه ببرید.

نمی‌خواهید به مدرسه بروید و به همین دلیل در جمع کردن وسایل تنبلی می‌کنید تا به موقع آماده نشوید و از سرویس مدرسه جا بمانید. نرفتن به مدرسه ممکن است انتخاب خوبی به نظر برسد، اما باعث می‌شود روز بعد، رفتن به مدرسه برایتان سخت‌تر بشود

چرا بعضی از بچه‌ها از مدرسه خوششان نمی‌آید؟

اگر از مدرسه خوشتان نمی‌آید، اولین گام برای حل این مشکل پیدا کردن دلیل آن است. شاید دوست نداشتن مدرسه به خاطر قلدربازی بعضی از بچه‌ها باشد یا به این دلیل که بچه‌ای که از او خوشتان نمی‌آید، می‌خواهد خودش را به شما بچسباند و همه جا به دنبالتان بیاید. شاید هم رابطهٔ شما با آموزگارتان چندان خوب نیست. شاید احساس می‌کنید با دیگران متفاوت هستید و دوستان زیادی ندارید. گاهی اوقات هم مشکلات، ناشی از کلاس و تکالیف است. شاید درس‌های شما خیلی آسان و خسته کننده یا خیلی سخت باشند و شما احساس کنید به زرنگی بقیهٔ بچه‌ها نیستید. شاید خواندن برای شما دشوار باشد، اما از شما انتظار داشته باشند که زیاد بخوانید. آنقدر از درس‌هایتان عقب می افتید که دیگر رساندن خودتان به کلاس را غیر ممکن می‌پندارید.

وقتی بدانید که چرا از مدرسه خوشتان نمی‌آید، می‌توانید برای بهتر کردن وضعیت گام‌های لازم را بردارید

در خواست کمک

حرف زدن با دیگران دربارهٔ مشکلات مدرسه، فکر خوبی است. مادر، پدر، اعضای خانواده، آموزگار یا مشاور مدرسه می‌توانند به شما کمک کنند. اگر مورد تنبیه یا آزار جسمی قرار می‌گیرید، در میان گذاشتن این مشکل با یک بزرگتر بسیار اهمیت دارد. نوشتن احساساتتان دربارهٔ مدرسه هم راه حل خوب دیگری است. می‌توانید احساساتتان را در یک دفتر معمولی یا یک دفترچهٔ خاطرات یادداشت کنید. نوشتن راه خوبی برای بروز احساساتی است که درون خودتان نگه می‌دارید. لازم نیست نوشته‌هایتان را به کسی نشان بدهید.

اگر فکر می‌کنید که منظم نیستید و از کلاس عقب می افتید، می‌توانید از معلم یا مشاور درخواست کمک کنید. معلم‌ها از شما انتظار دارند در صورت نیاز از آن‌ها کمک بخواهید. اگر درس‌های مدرسه برایتان سخت است، مشاور مدرسه می‌تواند به شما کمک کند. سعی کنید از انباشته شدن مشکلات درسی جلوگیری کنید، چون خواندن یک فصل کتاب به مراتب آسان‌تر از خواندن تمام کتاب است

احساس رضایت از مدرسه

اگر باز هم مدرسه را دوست ندارید، کارهای زیر را انجام دهید:

  • اول فهرستی از آن‌چه دوست ندارید، تهیه کنید.
  • بعد فهرستی از آن‌چه در مدرسه دوست دارید، تهیه کنید (زنگ تفریح یا حتی ناهار هم می‌تواند جزئی از این لیست باشد).
  • حالا ببینید چه چیزهایی در فهرست اول را می‌توانید تغییر دهید. آیا انجام تکالیف به شما کمک می‌کند که وقتی آموزگارتان شما را پای تخته صدا کرد، اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید.
  • آیا راهی هست که بتوانید استعداد خودتان را به دیگران نشان دهید؟ آیا پیدا کردن دوستی تازه به شما کمک می‌کند تا کمتر احساس تنهایی کنید؟ چه کارها و فعالیت‌هایی به شما کمک می‌کند تا دوستان بیشتری پیدا کنید؟

بدون شک شما نمی‌توانید همه چیز را تغییر دهید. کسی که شما را آزار می‌دهد یک‌باره غیب نمی‌شود. خواندن شاید همیشه برایتان مشکل باشد، اما ایرادی ندارد. شما باید روی چیزهایی که می‌توانید تغییر دهید، تمرکز کنید. این به شما کمک می‌کند تا همه چیز در مدرسه، عادی و خوب بشود.

 

برگردان:
علیرضا طهماسبی
Submitted by editor6 on