ماجرای عجیب سگی در شب

عنوان لاتین
The curious in cident of the dog in the night - time

داستان "ماجرای عجیب سگی در شب"، با کشته شدن سگی به نام "ولینگتون" در همسایگی خانه "کریستوفر" آغاز می شود. "کریستوفر" نوجوانی با رفتارهای عجیب است. او به سندرم اوتیسم (در خود ماندگی) دچار است و در مدرسه کودکان استثنایی درس می خواند.

کریستوفر به علت این بیماری عجیب و نادر از درک مسائل پیش پا افتاده زندگی ناتوان است، اما هوش خارق العاده ای دارد. برقراری ارتباط با دیگران برای او بسیار سخت است و حتی پاسخ به ساده ترین پرسش های روزمره آن‌ها آزارش می‌دهد، اما می تواند عدد ۲ را در ذهن خود به توان ۴۵ برساند، معادلات چند مجهولی ریاضی را به سادگی حل کند و در آزمون سطح عالی ریاضی مدرسه پذیرفته شود! او که اعتقاد دارد سگ ها بهتر از انسان ها هستند، تصمیم می گیرد قاتل سگ همسایه را پیدا کند و او را به سزای عملش برساند و در روند کشف این راز، با ماجراهای زیادی رو به رو می شود.

شخصیت اصلی، "کریستوفر"با زبانی شیرین، ساده و پرکشش ماجرای روزهایی از زندگی خود را بازگو می کند.مخاطب نوجوان در طول داستان با مسائل و دشواری ها و نیز توانایی ها و استعدادهای کودکان و نوجوانان مبتلا به سندرم اوتیسم (در خود ماندگی) و در گستره بزرگتر تمام کودکان دچار بیماری هایی که به دیر آموزی در آن ها می انجامد، آشنا می کند و به جای حس ترحم و دلسوزی، در آن ها احساس مسئولیت نسبت به بهسازی وضعیت زندگی این کودکان و نوجوانان بر می انگیزد. مهم ترین دستاورد مطالعه این کتاب، ایجاد و افزایش درک و دوستی نسبت به این بیماران است. کودک و نوجوان با خواندن این کتاب، به این گونه از همسالان خود، نه به عنوان کسانی که باید از آن ها فرار کرد،‌ بلکه به عنوان دوستانی با وضعیت متفاوت با وضعیت خود، نگاه خواهند کرد.

افزون بر آن، در لابه لای داستان، نویسنده اطلاعاتی ازعلوم پیچیده ای چون نجوم، منظومه شمسی، ریاضیات، هندسه و آمار و احتمالات، به شکلی بسیار ساده از زبان کریستوفر ارائه می دهد و مخاطب را همزمان با پیگیری روند داستان، با آموزشی غیرمستقیم درگیر می سازد که به شیرینی و جذابیت اثر افزوده است. این کتاب به ۱۵ زبان در سراسر جهان ترجمه شده و نویسنده توانسته است با نوشتن این رمان جوایز پرشماری همچون جایزه "ساوت بانک شو" که به برترین های هنر در بریتانیا داده می شود و جایزه بهترین کتاب داستانی سال "ویت برد" را از آن خود کند. این رمان نوجوانان از نامزدهای نهایی جایزه بوکر در سال ۲۰۰۳ و مدال کارنگی بوده است.

برگردان
شیلا ساسانی نیا
تهیه کننده
روشنک بهاریان نیکو
سال نشر
۱۳۸۴
ناشران
نویسنده
Mark Haddon, مارک هادون
ویراستار
محمد حسین عابدی
Submitted by admin on