کتابهای مجموعه «ریاضی خیلی خیلی بامزه» از آن دست کتابهایی هستند که شما را عاشق ریاضی میکنند و لجتان را درمیآورند که چطور این همه سال با ریاضی مشکل داشتید! «لورا آوردک» در این کتابها یک سری مسئله بامزه ریاضی را در قالب داستانهایی خندهدار برای کودکان مطرح کرده است. این داستانها آنقدر بامزه و عجیبوغریباند که حتی اگر ریاضی را هم دوست نداشته باشید، بیشک خودتان و کودکان با خواندن آنها میخندید و تا یکی، 2 تا از مسئلهها را حل نکنید کتاب را کنار نمیگذارید.
کتابهای مجموعه «ریاضی خیلی خیلی بامزه» فعالیتمحور هستند. علاوه بر حل مسایل ریاضی داخل کتاب میتوانید پیشنهادات زیر را نیز اجرا کنید.
1- ایدههایی برای طرح سؤال
- با توجه به تجربیات روزمرهی کودکتان، داستانهایی بامزه بسازید و با توجه به تواناییهای کودک، از دل آنها سؤالاتی مطرح کنید.
- هدف از طرح سؤالات و داستانها، سرگرمی و ایجاد جذابیت برای علاقهمندی به ریاضیات است، نه تست هوش گرفتن از کودک. این نکته را به خاطر داشته باشید.
- برای عینیتر کردن داستانها برای فرزندان کوچکتر، از اسباببازیها و عروسکهای کودک استفاده کنید.
2- سؤالات را به دل طبیعت ببرید.
- طبیعت منبع بیپایان خیالپردازی برای ساختن داستانهاست. با کودک خود به طبیعت بروید.
- در صورتی که ایدهای برای ساختن داستان به ذهنتان نمیرسد، کار را با شمارش سنگهای کنار رودخانه یا ردیف درختهای جنگل شروع کنید. مطمئن باشید که کودکتان از این کار استقبال میکند.
3- اعضای خانواده را کنار هم جمع کنید.
- ریاضی و حل مسئله بهانهی خوبی برای همنشینی اعضای خانواده در کنار یکدیگر و گفتوگو کردن است. بدین طریق همفکری و شیوهی درست حل مسئله را به فرزندانتان بیاموزید.
4- نمایش بازی کنید.
- پس از خواندن داستانهای کتاب یا داستانهای ابداعی خودتان، میتوانید آنها را به نمایشی جمعی تبدیل کنید.
- اجرای نمایش و همفکری شخصیتهای داستان به حل مسئله کمک بیشتری میکند.