گزارش کارگاههای آنلاین موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان در سالی که گذشت
در پی همهگیری بیماری کووید-19 و تغییراتی که در زندگی و کار همهی مردم جهان به وجود آمد، افراد و نهادها برای ادامهی زندگی و فعالیت تغییراتی در شیوههای پیشین خود ایجاد کردند.
موسسهی پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان بیش از ده سال است که در چارچوب برنامهی «با من بخوان» مجموعه کارگاههایی را در حوزهی ادبیات کودکان و بلندخوانی، آواورزی و الفباورزی، هنر و دیگر کارگاههای در پیوند با کتابخوانی برای مربیان، آموزگاران، کتابداران و خانوادهها در مناطق مختلف ایران برگزار کرده است. تیم آموزشی برنامهی «با من بخوان» متشکل از کارشناسان و آموزشگران باتجربه در همهی این سالها تلاش کردهاند بهترین کیفیت آموزشی را در کارگاهها به مخاطبان ارائه کنند.
امکان برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی به صورت آنلاین و از راه دور همواره یکی از دغدغهها و هدفهای موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان بود و با آغاز همهگیری کرونا و امکانپذیر نبودن برگزاری کارگاههای حضوری در تهران و شهرستانها، لزوم راهاندازی پلتفرمی برای آموزش آنلاین در اولویتهای کاری موسسه و گروه «با من بخوان» قرار گرفت تا از این طریق ترویجگران خواندن در هر جای ایران که باشند بتوانند به آموزشهای باکیفیت و روزآمد در حوزهی ادبیات کودکان و سوادآموزی دسترسی داشته باشند. به این ترتیب، برپایهی تجربه ده سالهی گروه آموزشی موسسه و پس از ماهها تلاش برای برنامهریزی و راهاندازی کارگاههای آنلاین، از زمستان سال ۱۳۹۹ کارگاههای «ادبیات کودک و کتابهای تصویری» و «بلندخوانی: شیوهها و کارکردها» در سامانه آموزش آنلاین آموزک آغاز به کار کردند.
در سال 1400 گسترش و تدوین کارگاههای تازه به طور جدی از سوی تیم آموزشی برنامهی «با من بخوان» پیگیری شد و اکنون کارگاههای زیر در سامانهی آموزش آنلاین آموزک ارائه میشوند:
• کارگاه ادبیات کودکان و کتابهای تصویری
• کارگاه بلندخوانی، شیوهها و کارکردها
• کارگاه نمایش در پیوند با بلندخوانی
• کارگاه سواد شکوفایی: تعریفها، نگرشها و راهکارها
• کارگاه آواورزی و الفباورزی
• کارگاه شمارورزی با لولوپی
• کارگاه آموزشی کتابداری کودک: استانداردها و راهکارها
در یک سال گذشته در سامانهی آموزش آنلاین آموزک بیش از 60 کارگاه آموزشی با موضوعهای مختلف برگزار شده است و نزدیک 1500 نفر از کاربران سایت آموزک از نقاط مختلف دنیا در این کارگاهها شرکت کردند تا بتوانند با آموختههایشان گامی در راستای آشنا کردن کودکان با ادبیات کودکان، کتابهای باکیفیت و آموزش سواد بردارند. امیدواریم این روند در سال آینده نیز ادامه پیدا کند و هر روز شمار بیشتری از ترویجگران کودک به اهمیت گسترش شناخت و کسب دانش روزآمد در حوزهی ادبیات کودک و سوادآموزی پی ببرند.