پادشاه کوچک

یک ‌روز پسر کوچولوی قصه به پدر و مادرش گفت: «من دیگر نمی‌خواهم یک پسر کوچولو باشم.» 
آن‌ها پرسیدند: «پس می‌خواهی چه کسی باشی؟»
پسر کوچولو با صدای بلند گفت: «من می‌خواهم یک پادشاه باشم.» 

داستان پادشاه کوچک دقیقا از همین نقطه آغاز می‌شود. پدر و مادر پسر کوچولو بی‌معطلی خواسته‌ی او را برآورده کرده و تمام ملزومات پادشاهی‌اش را فراهم می‌کنند. پسر کوچولو که حالا دیگر نه یک پسر کوچولو که یک پادشاه مقتدر است همه چیز را دستکاری می‌کند تا جهان دقیقا به همان شکلی باشد که خودش می‌خواهد. اما در این راه با مشکلات و محدودیت‌هایی روبرو می‌شود که حل آنها نه از عهده‌ی خودش و نه از عهده‌ی پدر و مادرش برنمی‌آید. او ناچار است برای آنکه یک پادشاه باقی بماند از تمام علاقه‌مندی‌هایش بگذرد. این تقابل و تضاد تا بدان جا پیش می‌رود که مجبور می‌شود میان کودکی و پادشاهی تنها یکی را انتخاب کند. داستان در نهایت با انتخاب او خاتمه می‌یابد. انتخابی که حقیقتا برای او نه یک انتخاب ساده و راحت بلکه انتخابی سخت و دشوار است.

پادشاه کوچک

اگر امروز با دقت به رابطه‌ی پدران و مادران با بچه‌ها نگاه کنیم، متوجه می‌شویم کودکان در خانه و خانواده به شکل نامحسوسی حکمرانی می‌کنند. این سبک رفتار یا تریبت ویژگی نسل امروز است و همان‌طور که می‌دانید از نگاه کارشناسان و روانشناسان مورد تایید قرار نمی‌گیرد. چنین رفتاری به شکاف عمیق میان نسل‌ها دامن زده و موجب بیگانگی والدین و کودکان‌شان شده است.

جبار شافعی زاده نویسنده‌ی پادشاه کوچک در این کتاب همین مساله را به تصویر کشیده است که چطور می‌شود با این روحیه در کودکان مواجه شد بدون آن‌که آسیبی جدی به آن‌ها وارد شود؟ البته کودکان با خواندن این داستان می‌آموزند ضمن عدم خودسانسوری، افکار، عواطف و احساسات خود را بدون ترس از آنکه مورد توبیخ و تنبیه والدین قرار بگیرند ابراز کنند. زیرا این وظیفه‌ی والدین است که بتوانند راهکاری مناسب برای خواسته‌های آنها پیدا کنند.

در پادشاه کودک متن و تصاویر هنرمندانه این انگاره‌ی نادرست کاملا احساسی را مورد توجه قرار داده‌اند که والدین به دلیل عشق بی حد و حصرشان به کودکان با آن‌ها مثل شاهزاده‌ها برخورد می‌کنند و متوجه نیستند که این رفتار بر آینده‌ی فرزندان‌شان چه تاثیر منفی‌ای خواهد گذاشت.

طبیعی است که والدین باید بدانند، فراهم کردن رفاه بیش از حد برای کودکان و پذیرفتن هر نوع درخواست آن‌ها زمینه‌های آسیب‌هایی را در آن‌ها ایجاد خواهد کرد و البته ضرورت دارد کودکان هم یادبگیرند با پادشاه بودن خیلی چیزهای مهم‌تر و زیباتری را ممکن است در زندگی ازدست بدهند. بسیار ضروری است که کودکان یاد بگیرند که: قدرتمند بودن به معنای داشتن هرچیزی نیست.


خرید کتاب کودک درباره پذیرش خود و تفاوت‌های فردی


پادشاه کوچک دقیقا تلاش دارد تا این اندیشه‌ی اخلاقی را در کودکان بپروراند تا راه مناسبی را برای زندگی خود انتخاب کنند. ویدا کریمی تصویرگر  موفق و شناخته شده درکتاب پادشاه کوچک در ۲۴ صفحه، تمام ذهنیت‌های یک کودک خردسال از آرزوهایش را با ظرافتی خاص به تصویر کشیده و به آنها جنبه‌ای عینی و قابل فهم داده است. تصاویری که او در این کتاب خلق کرده در هر صفحه تمام جزئیات این خیال‌پردازی را به شکلی کاملا حرفه‌ای به خواننده منتقل می‌کند.

کتاب « پادشاه کوچک» نوشته جبار شافعی‌زاده با تصویرگری ویدا کریمی است که موضوعی در رابطه با ترس کودکان دارد و برای مطالعه گروه سنی پنج تا هفت سال مناسب‌تر است. این اثر را انتشارات میچکا (کودک و نوجوان مبتکران) در سال 1401 در 24 صفحه منتشر کرده است.

گزیده‌هایی از کتاب

پسر کوچولو پادشاه شده؛ با تاج وتخت و شمشیر.
اما پادشاه بودن به همین راحتی نیست.
پسرکوچولو می‌خواهد با دوستانش بازی کند، ولی پادشاهان که نمی‌توانند تخت پادشاهی را ترک کنند … .

تصویرگر
سال نشر
۱۴۰۱
نگارنده معرفی کتاب
Submitted by editor69 on