بیلی زباله جمع کن

عنوان لاتین
Billy Rubbish

"این عکسی از کثیف ترین شهر کشور است.... این شهر با بیش از پانصد رای از طرف افرادی که قبلا در آنجا بودند، بالاترین مقام را آورد.... بیلی شوکه شده بود. این خبر چقدر برای شهر وحشتناک و خجالت آور بود!

بیلی آدم کثیفی نبود... هیچ وقت توی خیابان زباله نمی ریخت یا وقتی چیزی می خورد آشغالش را دور نمی انداخت...."

اما این پسر تمیز و مرتب، چنان به زندگی در شهر شان عادت کرده بود که انگار تل انبوه زباله های خیابان ها را نمی دید، که در آن ها همه چیز پیدا می شد: ماشین های اسقاطی، یخچال های قراضه و آدامس های جویده شده روی کف خیابان که به کفش های رهگذران می چسبید. حالا با خواندن این خبر همه ی این ها جلوی چشمانش می آمدند. تصمیم گرفت برای برگرداندن آبروی از دست رفته ی شهرش کاری بکند. خبر را از روزنامه چید و برای دیدار با شهردار به شهرداری رفت. فکر می کنید شهردار چه واکنشی نشان داد؟

همه تقصیرها را به گردن رفتگر شهر انداخت و او را از کار اخراج کرد! بیلی به خانه رفت. به نظر می رسید هیچ کس به فکر تمیز کردن شهر نیست. اما بالاخره یک نفر باید کاری می کرد، فقط یک نفر. بیلی چند روز فکر کرد. می دانست که تنها با شعار دادن برای مردم و حرف زدن با آن ها کاری از پیش نخواهد رفت. مردم به حرف هایش گوش می دادند و بعد راه شان را می کشیدند و می رفتند. همین! سرانجام فکری به سرش زد. پیش رفتگر اخراج شده رفت و از او سوالی کرد، یک سوال اساسی و مهم. پاسخ این سوال تکلیف بیلی را روشن کرد. اگر گفتید سوال بیلی و پاسخ رفتگر چه بود؟ فکرهای تان را بکنید و بعد حتما کتاب "بیلی زباله جمع کن" را بخوانید.

"بیلی زباله جمع کن" در سال ۱۹۹۶ جایزه ی محیط زیست انگلستان را دریافت کرده است.

 

گزیده‌هایی از کتاب

طی چند روز آینده، تمام لاستیک های کهنه که در گوشه و
کنار شهر ریخته شده بود، به سرعت جمع شد، پسری که در
کوچه ها به دنبال چرخ می گشت وچیزی پیدا نکرد به این فکر
افتاد که به ماهیگیری برود.

برگردان
فرمهر منجزی
تهیه کننده
عاطفه سلیانی
سال نشر
۱۳۸۲
ناشران
نویسنده
Alexander Mccall smith, الکساندر مک کال اسمیت
ویراستار
متین پدرامی
Submitted by editor3 on