در مدرسه کلمنتین همه دانش آموزان در تلاش هستند برای سفر بهاری خود پول تهیه کنند. کلاس سومیها و چهارمیها تصمیم دارند استعدادهای خود را در مراسمی به نمایش بگذارند. امّا کلمنتین کار ویژهای که مناسب این برنامه باشد به فکرش نمیرسد.
او به هر دری میزند، از پدر و دوستش مارگارت که تواناییهای زیادی دارد کمک میخواهد ولی کارهای پیشنهادی آنها از نظر کلمنتین ارزش نمایش در مراسم را ندارد.
کلمنتین در پایان مراسم میفهمد که همه ما تواناییها و استعدادهای ویژهای داریم؛ مهم نیست چقدر کوچک.
هنگامی که مدیر برای اداره جلسه مراسم از او کمک میخواهد، هرگز تصور نمیکند که این یک توانایی ویژه است و هر کسی از عهده این کار بر نمیآید. او در مراسم به همه جوانب توجه دارد و با حضور و یادآوریهای به موقع خود سبب میشود که مراسم به خوبی برگزار شود. در پایان برنامه هیچ چیز برای او دلنشینتر و لذتبخشتر از شنیدن تشویق مدیر و تماشاگران برای نقشی که در اجرای خوب برنامه داشته نیست.
کسب استقلال و کشف استعدادهای کودکان هدف اصلی نهادهای آموزش و پرورش است. داستان « کلمنتین با استعداد » با ماجراهای خندهدار بر وجود تواناییهای ناشناخته در افراد تأکید میکند و سبب بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان میشود.
درباره نویسنده کتاب « کلمنتین با استعداد »
سارا پنی پاکر نویسندهای آمریکایی است و تاکنون ۱۷ عنوان کتاب از جمله مجموعه داستانهای کلمنتین را برای کودکان نوشته است. از این مجموعه تاکنون « کلمنتین »، « نامه های کلمنتین »، « کلمنتین و جلسهی خانوادگی » و « کلمنتین دوست هفته » به فارسی ترجمه شده است. از دیگر کتابهای این نویسنده که به فارسی هم ترجمه شده است « روباهی به نام پکس » را میتوان نام برد. او مجموعهای هم با یکی از شخصیتهای کتاب کودکان به نام « استنلی صافه » نوشته است که جف براون بیش از چهل سال پیش آن را خلق کرد.
او برای کتاب « نامههای کلمنتین » جایزه کریستوفر و برای کتاب «پییر عاشق » جایزه بادبادک طلایی را از آن خود کرده است.