طلیعه خلیفی
کتاب تصویری «واقعاً جدی جدی!» دربارهی رابطهی پدربزرگ با نوهاش چارلی است.
چهارشنبه, ۱۵ فروردین
در چند دههی گذشته، ادبیات کودکان مرزهایی تازه را پشت سرگذاشته است. جستوجو برای روایت کردن موضوعهایی که تا پیش از این به آن توجهای نمیشد، بخشی از کارکرد ادبیات کودکان شده است. هنگامی که بزرگسالی درگیر بیماریهای سخت درمان میشود، چهگونه میتوان به کودکان کمک کرد که روند این بیماری و رابطهای که تا پیش از این با بزرگسالان در خانواده داشته است را ترمیم یا بازسازی کند؟
چهارشنبه, ۲۹ شهریور
رمان «شهریار آینده» نوشتهی کریستوفر ساموئل یود، نویسندهی انگلیسی داستانهای علمی- تخیلی است. او سالها با نام اصلی خودش (یود) برای بزرگسالان داستان مینوشت، اما موفقیت و شهرتی به دست نیاورد. در حقیقت، شهرت او به سبب داستانهای علمی- تخیلی است که برای نوجوانان نوشته است. این داستانها واکنش انسانها را در شرایط سخت زندگی نشان میدهند.
یکشنبه, ۱۹ شهریور
مرگ متضاد زندگی نیست، بلکه بخشی از آن است. کودکان ممکن است روزی از دست دادن اعضای خانواده، دوستان و حتی حیوانات خانگی را تجربه کنند، پس باید با مرگ و سوگِ پس از آن آشنا شوند تا بتوانند با این رخداد اجتنابناپذیر زندگی، کنار بیایند. والدین میتوانند مرگ را بخشی از یک فرآیند در چرخههای زندگی و طبیعت مطرح کنند و با این روش کودکان را با مرگ آشنا کنند. اینکه کودکان چگونه با این فقدان کنار میآیند به سن، میزان نزدیکی آنها به فرد ازدسترفته و حمایتی که دریافت میکنند بستگی دارد.
چهارشنبه, ۸ شهریور
رمان «بلارت پسری که حال نداشت قهرمان باشد» داستانی جذاب و خواندنی با رخدادهایی عجیب و تازه و خندهدار است. دومینیک بارکر در سال 1966 در انگستان به دنيا آمد.
یکشنبه, ۵ شهریور
رمان «آنی شرلی در گرین گیبلز» اقتباسی تصویری در قالب کمیکاستریپ است. این اثر به قلم ماریا مارزدن و تصویرگری برنا تاملر از رمانی به همین نام، نوشتهی لوسی مونتگمری، یکی از مشهورترین نویسندگان کودک و نوجوان در جهان برگرفته شده است. این نویسندهی بزرگ بیست رمان به چاپ رسانده است که بسیاری از آنها در سرتاسر جهان ترجمه و چاپ شدهاند.
خرید کتاب کمیک استریپ
دوشنبه, ۲۳ مرداد
رمان «مرد کوچک» اثر اریش کستنر نویسنده، شاعر، فیلمنامهنویس و طنزپرداز آلمانی است. او را برای شوخطبعی، نگاه تیزبینانهی اجتماعی و داستانهایش برای کودکان میشناسند. اریش کستنر را «پدر ادبیات کودک و نوجوان آلمان» میدانند.
دوشنبه, ۱۶ مرداد
رمان «خانواده رابینسون» نوشتهی یوهان دیوید ویس نویسندهی سوئیسی و بازنویسی آلبرتو دیزی است. است. یوهان ویس در برن سوئیس به دنیا آمد و در سال 1743 کشیش شد. وقتی چهار پسرش کوچک بودند، برایشان داستانهایی تخیلی از خانوادهای تعریف میکرد که کشتیشان شکسته بود. بعدها داستان خانوادهی رابینسون را بر همین اساس نوشت.
چهارشنبه, ۲۸ تیر
رمان «سه مرد در برف» نوشته اریش کستنر نویسنده، شاعر، فیلمنامهنویس و طنزپرداز آلمانی است. او یکی از محبوبترین نویسندگان کودک و نوجوان آلمان است. اریش کستنر را بیشتر با کتاب «امیل و کارآگاهان» میشناسند که به سی زبان ترجمه شده و در جهان مورد استقبال قرار گرفته است. از دیگر آثار او میتوان به «سی و پنجم ماه می»، «امیل و سه پسر دوقلو»، «وقتی که من بچه بودم» و «تیل، همه کارهی هیچ کاره» اشاره کرد.
دوشنبه, ۲۶ تیر
«عمارت گالانت»، اثر ویکتوریا الیزابت شواب، داستانی اسرارآمیز است که هر خوانندهای را مجذوب خود میکند. این رمان، داستان اولیویا پریور دختر نوجوان هفدهسالهای است که پدر و مادرش را از دست داده است. او با بقیهی دختران مدرسهی مریلانس تفاوتهای زیادی دارد. اولیویا نمیتواند حرف بزند. سایر دخترانِ مدرسه او را عجیبوغریب میدانند و اولیویا را طرد میکنند؛ بنابراین او همیشه تنهاست. اما با وجود این هرگز اجازه نمیدهد نگاههای تحقیرآمیز دیگران مانع پیشرفتش شود. او امید را جایگزین ناامیدی و شادی را جانشین غم میکند تا همه بدانند که رسیدن به اهداف، با وجود مشکلات، کاری نهچندان آسان اما امکانپذیر و شدنی است.
دوشنبه, ۱۲ تیر
رمان «ایکه باگ» اثر جوانا رولینگ، متخلص به جی. کی. رولینگ نویسنده، تهیهکنندهی فیلم و فیلمنامهنویس بریتانیایی است. او را با مجموعهی فانتزی «هری پاتر» میشناسیم که یکی از پرفروشترین مجموعه کتابهای تاریخ ادبیات جهان است.
شنبه, ۱۰ تیر
رمان «گربهای که کتابها را نجات داد» اثر سوسوکه ناتسوکاوا داستاننویس و پزشک ژاپنی است. این رمان، داستان رینتارو ناتسوکی پسر نوجوانی است که با پدربزرگش در شهری کوچک زندگی میکند. پسری معمولی که در هیچچیزی عالی نیست و ویژگی خاصی ندارد. پدربزرگ او مردی کمحرف، کتابخوان و صاحب یک کتابفروشی دستدوم است. پدربزرگ رینتارو باور دارد که کتابها قدرتی شگفتانگیز برای آموزش همدلی به انسانها دارند. در یک روز سرد زمستانی پدربزرگ از دنیا میرود. پس از مرگ او، رینتارو صاحب فروشگاه میشود، اما باید کتابها را بفروشد و به خانهی یکی از عمههایش برود که سرپرستی رینتارو را پذیرفته است؛ زنی که رینتارو هیچوقت قبلاً او را ندیده است. رینتارو دبیرستانش را ترک میکند و کتابها را به حراج میگذارد تا زودتر همهی آنها را بفروشد.
چهارشنبه, ۷ تیر
کتاب «غرور و تعصب» یکی از نامآشناترین رمانهای عاشقانهی جهان است. جین آستین نویسندهی شهیر انگلیسی، در سن 21 سالگی این کتاب را نوشت. او پس از گذشت هفده سال یعنی در سال 1813 موفق شد تا کتابش را منتشر کند. به باور بسیاری، این رمان برجستهترین اثر جین آستین بوده که تابهحال اقتباسهای ادبی و سینمایی زیادی از آن صورت گرفته است. آستین موفق شده بهخوبی تصویری از جامعه انگلستان و آداب و رسوم آن در قرن نوزدهم ارائه دهد. نگاه زنانهی جین آستین، لطافت و ظرافتی دو چندان به داستان بخشیده است که سبب شده هر فردی از خواندن آن لذت ببرد. شخصیتهایی که جین آستین خلق کرده برای خوانندگان به یاد ماندنی است. «غرور و تعصب»، داستان زنی جوان به نام الیزابت است که در دهه 1800 زندگی میکند، در عصری که زنان تنها کاری که میتوانستند انجام دهند ازدواج با مردی ثروتمند بود.
یکشنبه, ۲۱ خرداد