کتاب «کودکان ماه» داستان کودکان بیمارستانی است. از کودک مبتلا به سرطان و زلزلهزده گرفته، تا کودک مجروح جنگ و کودک آسیبدیده در آتشسوزی مدرسه.
عادل شخصیت اصلی کتاب «کودکان ماه» کودکی است که به بیماری کزاز گرفتار شده و در اتاقی کاملا تاریک در بیمارستان به سر میبرد تا امکان رشد بیماری از بین برود.
سامان، برادر عادل، ماه و ستارههای کاغذی را از سقف اتاق بیمارستان آویزان میکند تا عادل از تاریکی نترسد و روزهای دوری از خانه را تاب بیاورد.
دایی سلیم برای عادل یک قطار اسباببازی هدیه میآورد. قطاری که عادل دور از چشم پرستاران، دیگر کودکان بیمارستانی را با آن به گردش شبانه در آسمان و چیدن ستارهها میبرد.
از میان کودکان همراه عادل، رویا، کودک مبتلا به سرطان، و مونس، کودک مجروح جنگی که تکه خمپارهای در سرش دارد، در ماه از قطار پیاده میشوند، به سراغ آشنایانشان میروند و دیگر به زمین برنمیگردند. عادل هم که دچار تب و لرز شدیدی است، میل زیادی به پیاده شدن در ماه را دارد، اما به خاطر قولی که برای بازی منچ به برادرش سامان داده، به زمین بر میگردد و سرانجام بهبود یافته، به خانه میرود.
درباره نویسنده کتاب «کودکان ماه»
جمال الدین اکرمی (متولد ۱۳۳۶) دانش آموخته رشته نقشه برداری و زبان فرانسه، نخستین کتابش را در سال ۱۳۶۸ منتشر کرده است. «آناهید ملکه ی سایه ها»، «روباه دم بریده»، «آرزوهای گمشده مرد کلاه دودی»، «خانم آقای کلاه دودی»، «پسران آفتاب»، «شب به خیر ترنا» از از کتابهای دیگر اوست.