بنیاد بین المللی هنر کودکان، نهادی بین المللی است که مرکز آن در ایالات متحده آمریکا قرار دارد و با نمایندگان و همکارانی از کشورهای مختلف جهان برای ترویج صلح و توسعه از راه هنر برای کودکان تلاش میکند.
بنیاد بینالمللی هنر کودکان، می کوشد تا با به هم آمیختن هنر با علم، ورزش وتكنولوژی برای پرورش خلاقیت و همدلی ذاتی و فطری كودكان ؛ برای داشتن دنیایی شایسته تر ، پیشرفته تر و آرام تر تلاش کند. دورنمای بنیاد بین المللی هنر كودكان خلق دنیایی است كه قدرت ابتكار و همدلی خدادادی کودکان را پرورش داده و آنها را در تصمیم گیریها برای آینده جهان شرکت دهد .بنیاد بینالمللی هنر کودکان، یکی از پیشگامان آگاهی بخشی درباره حق اساسی کودکان برای برخورداری از امکان پرورش و بروز خلاقیت شان است.
این بنیاد در چند محود اصلی فعالیت می کند:
- المپیاد هنر برای کودکان را در سطح جهان سازماندهی میکند. این المپیادهای هنری، به رشد خلاقیت و قدرت تصور کودکان کمک میکنند.
- هر چهار سال یكبار میزبان جشنواره جهانی كودكان است. این مراسم، گسترده ترین فستیوال جهانی کودکان است که در شهر واشنگتن آمریکا برگزار میشود.
- فصل نامه هنركودكان را منتشر میكند. این فصلنامه از سال ۱۹۹۸ به این سو منتشر میشود و می کوشد تا خلاقیت و حس همدلی را در کودکان پرورش دهد و آنها را از دریچه هنر با دنیا آشنا کند.
- برنامه صلح از طریق هنر را اجرا میکند. این برنامه هنر را ابزار صلح میکند. این رویکرد، میکوشد تا از راه هنر، انتقال دردها و آسیبهای اجتماعی و روحی روانی از نسلی به نسل دیگر کمتر شود.
- برنامه هنر درمانی خلاق اجرا میکند. میکوشد تا از راه هنر و شیوههای خلاق، و با کمک دانش روانشناسی به درمان آسیبها و ضربههای روحی و روانی ناشی از بلاهای طبیعی را در وجود کودکان درمان کند.
- نمایشگاههای هنری بین المللی برگزار مینماید.
- نمایشگاههای هنری بین المللی برگزار مینماید. تا با نمایش آثار هنری تفكر برانگیز كودكان فرهنگ گفت و گو برای داشتن آینده ای بهتر را ترویج کند.
- همایش هایی را برای کودکان و نوجوانان برگزار میکند تا اندیشهها و دیدگاههایشان را برای داشتن آيندهای بهتر مطرح کنند.
بنیاد بینالمللی هنر کودکان بر این باور است كه پیوند بین هنر و تكنولوژی ، هنر و ورزش ، هنر و علم ، هنر و صلح منجر به پرورش كودكی تمام و كمال برای قرن بیست و یكم میشود. از این رو، از این فعالیتها درسطح جهان پشتیبانی میکند:
- موزه های هنر معاصر فضایی را به نمایش هنر پویای كودكان در نظر بگیرند.
- دست کم یک درصد از دیوارهای موجود در شركت ها به هنر كودكان اختصاص پیدا کند.
- هر شهری باید شهر كودكان باشد، جائی كه علایق آنها را مورد توجه و رسیدگی قرار دهد.
- هر اقدامی در آینده درسطح بومی، ملی یا جهانی باید دربرگیرنده دیدگاهها و نظر كودكان باشد.
اکنون، سازمانها و نهادهایی در بسیار یاز کشورهای جهان با بنیاد بینالمللی هنر کودکان همکاری میکنند. از جمله، سوییس، آذربایجان، برزیل، کنیا، ژاپن، مصر، هند، ترکیه، مکزیک،فلسطین، پاکستان، عربستان سعودی، رومانی، ویتنام، یمن، لبنان، چین و .... در ایران هم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با این بنیاد همکاری میکند.