فعالیت پیشنهادی برای کتاب دماغ ملکه

خواندن کتاب «دماغ ملکه» از دیک کینگ اسمیت شما را در هر سنی که هستید خوشحال می‌کند. «دماغ ملکه» با نثری روان و جذاب ماجراهای هارمونی پارکر دختر ده ساله‌ای که عاشق جانوران، جادو و خیال‌پردازی است را به زیبایی به نمایش می‌گذارد. دختری است که انتخاب‌هایش و آرزوهایش چندان مورد تایید خانواده نیست و رابطه‌اش با والدین و خواهرش به‌تدریج از چالش‌های همیشگی به صلح می‌رسد.

1- گفت‌وگو کنید.

پس از بلندخوانی کتاب با پرسش‌هایی مانند زیر با کودکان گفت‌وگو کنید:

  • شما به چه جانورانی علاقمند هستید؟ جانور خانگی دارید؟ دوست دارید داشته باشید؟ به‌نظر شما برای نگهداری از جانوران خانگی لازم است چه شرایطی داشته باشیم؟
  • اگر تو جای هارمونی بودی چه رفتاری با خواهر یا برادر خود داشتی؟
  • به نظر شما جادو حقیقت دارد؟ شما چه آرزوهایی دارید؟ اگر قدرت جادویی داشتی چه آرزوهایی را برآورده می‌کردی؟
  • هارمونی اول آرزوهای خودش و بعد آرزوهایی که باعث شادی دیگران شود را برآورده می‌کرد. به‌نظر شما چرا نظر هارمونی به‌تدریج تغییر کرد؟ اگر شما جای او بودید چه می‌کردید؟
  • چرا هارمونی با اعضای خانواده خود اختلاف داشت؟ رابطه شما با اعضای خانواده‌تان چگونه است؟

2- پژوهش کنید.

  • از کودکان بپرسید آیا جانور خانگی دارند یا نه؟ شرایط نگهداری آن‌ها چیست؟ سپس از آن‌ها بخواهید درباره‌ی این‌که چه جانورانی خانگی هستند و چه جانورانی را نباید در خانه نگه داشت، جانورانی که هم نوع خانگی و هم وحشی (حیات‌وحش) آن‌ها وجود دارد، مانند خرگوش، گربه‌سانان و غیره پژوهش کنند. در انتها می‌توانید پوستری بسازند که در آن ویژگی‌های یک جانور خانگی و حیات‌وحش را مقایسه کنند یا انواع جانوران خانگی را معرفی کند یا مخصوص معرفی جانور خانگی مورد علاقه‌شان باشد و شیوه‌ی مراقبت از آن را توضیح دهند.
  • از کودکان بخواهید با جستجو در کتاب‌های جغرافی و تاریخ و منابع معتبر اینترنتی اطلاعاتی در مورد تاریخچه سکه و پول‌های رایج کشورها گردآوری کنند. هم‌چنین می‌‌توانند کشوری در جهان را انتخاب کنند و درباره پول رایج آن و شکل انواع سکه‌ها و اسکناس‌ها پژوهش کنند. سپس نقشه‌ جهان را بکشید و پوستری از انواع پول‌های رایج درست کنید.

3- پیوندهای درسی

این کتاب برای کلاس نقاشی جالب و هیجان‌انگیز است. هم‌چنین برای نوشتن و توصیف آرزوها و تخیل کودکان در درس انشا بسیار عالی است.

4- صندوق آرزوها

یک صندوق آرزوها درست کنید و از کودکان بخواهید هروقت خواستند آرزوی خود را روی کاغذ بنویسند و در صندوق بیندازند. بعد مثلا هر ماه در روزی مشخص صندوق آرزوها را باز کنید و آرزوها را بخوانید و با کمک هم‌دیگر (با قرعه‌کشی یا توافق) آرزویی را انتخاب کنید و با کمک کودکان برای برآورده شدن آن ایده بدهید و برنامه‌ریزی کنید.

نویسنده:
پدیدآورندگان:
Submitted by skyfa on