آبی کوچولو و زود کوچولو با من دوست هستند. روزی آبی کوچولو در غیاب پدر ومادرش به دیدن زرد کوچولو می رود. اما زرد کوچولو در خانه نیست. آبی کوچولو همه جا را به دنبال او می گردد. آن ها با دیدن یکدیگر، از خوشحالی همدیگر را در آغوش می گیرند و هر دو به یک زنگ در می آیند، سبز. حالا پدر و مادر آن ها را نمی شناسند!
آبی کوچولو و زود کوچولو داستانی با شخصیتهایی انتراعی اما باورپذیر درباره دوستی و هویت است. به گفته پیتر هانت، کارشناس ادبیات کودکان، این کتاب نشان میدهد که حتی خوانندگان بسیار کم سال نیز میتوانند نمادگرایی انتزاعی را درک کنند.
داستان با زبانی ساده و تصاویری گویا به این مسئله میپردازد که دوستان از همدیگر تاثیر میگیرند و سبب تغییر همدیگر میشوند. کتاب برای بلندخوانی و برگزاری نشست های فلسفه برای کودکان مناسب است و می تواند سکوی پرشی باشند برای یک گفت و گوی گروهی درباره هویت، دوستی و ...
این داستان تصویری یکی از آثار ماندگار ادبیات کودکان است که نخستین بار در سال ۱۹۵۹ منتشر شده است.
آبی کوچولو یک دایره آبی رنگ است که با پدر و مادرش زندگی میکند، او دوستان زیادی دارد و بهترین دوستش زرد کوچولو است که آن طرف خیابان زندگی میکند. آنها عاشق قایم موشک هستند و در مدرسه هم کنار بقیه رنگها آرام و مرتب چیز یاد میگیرند تا اینکه یک روز آبی کوچولو از خانه رفت بیرون و دنبال زرد کوچولو گشت آنها همدیگر را در آغوش گرفتند و یک سبز کوچولو ساختند. بعد از اینکه کلی بازی کردند رفتند خانه آبی کوچولو اما مادر و پدر آبی گفتند تو سبزی و بچهٔ ما آبی است، مادر و پدر زرد کوچولو هم گفتند تو سبز هستی و بچه ما زرد کوچولو است. آنها خیلی غصه خوردند و شروع کردن به گریستن تا اینکه …
مفاهیم کلیدی کتاب «آبی کوچولو زرد کوچولو»
- هویت
- من/دیگری
- حریم شخصی
- دوستی
- تفاوت/شباهت
- مرزها
- هزینه
- حمایت
- تغییر
- اتفاقی/تصادفی
تکنیکهای کاربردی کتاب «آبی کوچولو زرد کوچولو»
- جایگیری
- طرح مساله
- تحلیل مساله
- مرور
- راه حل یابی
در کتاب«آبی کوچولو زرد کوچولو» با دو قهرمان که شبیه هم هستند و نیستند روبه رو میشویم . هر دو دایره ای رنگی و کوچک اند اما رنگ هایی متفاوت دارند با داستانی از زندگی روزمره، یک روز از مرزها رد می شوند و دیگر خود قبلی شان نیستند. اگر خود قبلی نیستند پس کی هستند؟ چه اتفاقی افتاده؟ چرا هیچ چیز سر جایش نیست؟ باید یک راهی باشد برای خلاص شدن از این وضعیت تازه.
در این داستان با ترکیب رنگها و ایجاد یک رنگ جدید مفهوم تغییر اتفاقی و تصادفی برای کودکان طرح شده است. همذاتپنداری کودکان با اتفاقاتی که برای زرد و آبی میافتد میتواند یک چالش جدی برای آنها طرح کند. اینکه تغییرها همیشه خوشایند نیست و همواره با هزینه همراه است. اما باید به مثابه یک مساله بدان نگریست و چاره جست.
این کتاب را میتوان با بازیهای عملیاتی همراه کرد از بچهها خواست رنگها را تلفیق کنند و تغییرات جدید را کشف کنند.