دسته بندی راهنمای ترویج خواندن کتاب ها
«گالی گِلی» نام اسب آبی است که به همراه دیگر اسبهای آبی در رودخانهای نزدیک یک جنگل زندگی میکند. اسبهای آبی در رودخانه زندگی میکنند و رودخانه هرآنچه اسبهای آبی لازم دارند به آنها میدهد. گِل برای غلط زدن در آن، غذا و آب و محیطی مناسب برای زندگی.
سه شنبه, ۲۴ خرداد
گروه کودک و نوجوان کتابخانههای ایفلا (فدراسیون بینالمللی انجمنها و مؤسسات کتابداری) رهنمودهای خدمات کتابخانهای برای کودکان را که در سال ۲۰۰۳ منتشر شده بود، با هدف کارآمدی بیشتر در ارائهی خدمات بازبینی کرده است. استانداردهای ایفلا به صورت بینالمللی بررسی، منتشر و بهروزرسانی میشوند. این رهنمودها قواعد، راهنماها و بهترین شیوههای برنامهریزی و اجرای یک فعالیت یا خدمت را بازتاب میدهند و تا امروز دربارهی آنها توافق جمعی وجود دارد.
دوشنبه, ۲۸ تیر
«آدم کوچولوی گرسنه» در جستوجوی پیدا کردن نان، برای سیر شدن، با روند درست شدن نان آشنا میشود. او در این مسیر میآموزد که با تلاش و پشتکار به خواستههایش میرسد و اینکه درمییابد، هرچیزی که میخواهد باید قیمتش را بپردازد.
شنبه, ۲۱ فروردین
کتاب «با احتیاط باز کنید، خطر گاز گرفتگی» بازنویسی است از داستان «جوجه اردک زشت» هانس کریستین اندرسن. در این داستان ناگهان یک کروکودیل گنده و ترسناک وارد داستان جوجه اردک زشت میشود و حروف الفبا را میخورد.
سه شنبه, ۴ دی
آبی کوچولو و زود کوچولو با من دوست هستند. روزی آبی کوچولو در غیاب پدر ومادرش به دیدن زرد کوچولو می رود. اما زرد کوچولو در خانه نیست. آبی کوچولو همه جا را به دنبال او می گردد. آن ها با دیدن یکدیگر، از خوشحالی همدیگر را در آغوش می گیرند و هر دو به یک زنگ در می آیند، سبز. حالا پدر و مادر آن ها را نمی شناسند!
چهارشنبه, ۶ مرداد
قصهگویی به آرامش کودکان کمک میکند و به منزله یک دارو میتواند مشکلات تربیتی کودکان را به آسانی درمان کند. به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، سمیه اصحاب صحف قصهگوی یزدی راه یافته به هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی گفت: والدین در یک خانواده سالم به هنر قصهگویی توجه خاص دارند و با ارتباط چهره به چهره با فرزندانشان مهربانی، گذشت، تفکر و رویارویی را با مشکلات را به آنها آموزش میدهند.
یکشنبه, ۱۶ اسفند
عصر روز دوشنبه، دهم اسفندماه، نشست ویژهٔ شهر کتاب به بررسی وضعیت ادبیات کودک و نوجوان ایران در جهان انگلیسیزبان اختصاص داشت. در این نشست مهدی حجوانی، فرشید مثقالی، فیروزه گلمحمدی، سوسن طاقدیس و محمودرضا بهمنپور به بیان دیدگاههایشان پرداختند.
چهارشنبه, ۱۲ اسفند
با حضور فرشید مثقالی، فیروزه گلمحمدی، سوسن طاقدیس، مهدی حجوانی، آناهیتا تیموریان، ماهنی تذهیبی، محمودرضا بهمنپور
داستان چیه؟
انتشارات تاینی آول (جغد کوچک)، ۱۲ کتاب فارسی که پیش از این به همت انتشاراتی نظیر نشر نظر، چکه، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و نشر ثالث منتشر شده است، به انگلیسی ترجمه و راهی بازار نشر بینالمللی کتاب کرده است.
کدام کتابها؟
شنبه, ۸ اسفند
هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی
به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، برگزیده نخست بخش تقدیر ویژه هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی تصریح کرد: من علاوه بر اینکه مربی کانون هستم مادر سه فرزندم و در این سالها کمتر دیدهام که معلمان مدرسه برای آنها قصهگویی کنند حتی در پاسخ به اعلام آمادگی ما برای حضور در مدارس فرزندانمان و قصهگویی برای آنان، به این امر اصلا اهمیت نمیدهند.
چهارشنبه, ۵ اسفند
هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی
به گزارش ادارهکل روابطعمومی و امور بینالملل کانون، سیما نوروزی سپیده، قصهگوی همدانی حاضر در هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی با بیان اینکه قصهگویی همچنان به عنوان یکی از قدیمیترین و موثرترین شکلهای هنر باقی مانده است، گفت: قصه تعریف کردن، مرور حوادث و اتفاقات پی در پی نیست، بلکه انتقال حس انسان دوستی و زیباییشناسی به دیگران است و در این میان نقش مربیان کانون انکار ناپذیر است.
دوشنبه, ۳ اسفند
هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی
قصهگوی دانمارکی شرکتکننده در هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون معتقد است قصهگویی برای بچهها بهترین شیوه برای ترویج این هنر در جامعه و خانوادههاست. «ریکی لیو الکساندرا راسموسن» که نزدیک به ۱۵ سال است به شکل حرفهای در دانمارک قصهگویی میکند، گفت: مشکلی که امروز در جامعه دانمارک و بسیاری از کشورهای دیگر وجود دارد این است که به سختی میتوان مردم را متقاعد کرد که قصهگویی را به عنوان حرفه و شغل بپذیرند و تنها با علاقهمند کردن بچهها به قصه میتوان این هنر را به میان جامعه و خانوادهها برد.
شنبه, ۱ اسفند
هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی
به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سبیکه سادات میرقاسمی قصهگوی استان گلستان گفت: مخاطب با شنیدن قصه، تجسم و خیالپردازی را تمرین میکند و باعث میشود تصور خلاق و تجسم ذهنی او تقویت شود. وی افزود: بچهها با قصهها سفر میکنند و با دنیای بیانتهای تاریخ، ادبیات، ارزشهای اجتماعی و... آشنا میشوند و حسهای رفتاری بشر را تجربه میکنند.
دوشنبه, ۲۶ بهمن
هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، لیلی همتی مربی فرهنگی مرکز شماره چهار کانون کرج که تجربه ۱۰ ساله قصهگویی را در کارنامه خود ثبت کرده است،همچنین بر تاثیر قصهگویی در تحکیم نهاد خانواده تاکید کرد و افزود: بچههایی که قصه گوش میکنند با اعضای خانوادههایشان مهربانتر هستند و احترام، همدلی و دیگر فضایل اخلاقی مهمترین آموزههایی است که این بچّهها در قصهگویی فرا میگیرند.
چهارشنبه, ۲۱ بهمن
با توجه به اینکه بیشترین رشد مغزی افراد از نظر کمیت در دوران خردسالی و پیش از ورود به دبستان صورت میگیرد توجه ویژه به آموزش آنها در این دوره از اهمیت بالایی برخوردار است.از هر جنبهای به این موضوع نگاه کنیم اهمیت و فواید مثبت این امر را خواهیم دید به طور مثال اگر بخواهیم توجیه اقتصادی داشته باشیم در جوامع توسعه یافته به تجربه ثابت شده اگر هزینهای در بحث آموزش پیش از دبستان کودکان و یا تولید محتوا برای آنها صرف شود ضمن تاثیر مثبت در عملکرد تحصیلی با هزینه بسیار کمتری نیز در دورههای بعدی آموزش روبهرو خواهیم شد.
دوشنبه, ۱۹ بهمن
مصطفی رحماندوست به قصهگویان توصیه کرد با تمام وجود قصه بگویند تا مخاطب جذب آنها شود. وقتی قصه میگویید و کتاب میخوانید به فکر مشکلات و مسایل دیگر زندگی نباشید تا قصه اثرگذار باشد. برخورد عاطفی، تاثیر اصلی قصهگویی است که بین مادر جوان و مادر بزرگش با بچه میافتد اگر حتی قصههای بیمعنی و مُحمل مثل متلهای قدیمی هم همراه با لمس، حوصله و لبخند باشد، سرسری اتفاق نیافتد و خیلی مسایل دیگر؛ بچه مینشیند و آن قصه را گوش میدهد اما شکل پرداختن به آن مهم است.
چهارشنبه, ۱۴ بهمن
تنوعزیستی موجود بر کره زمین بر حیات انسان و دیگر موجودات زنده اثرگذار است، اما این ارتباط به ندرت قابل درک و مشاهده است. به همین خاطر، انسانها متوجه اثرگذار بودن فعالیتهایشان (هر چند کوچک) بر محیط زیست جهانی نیستند. محیط زیست امروزه بیش از هر زمان دیگری به سمت نابودی پیش میرود. کره زمین به ساکنانی نیاز دارد که در هم تنیدگی روابط اشکال مختلف حیات بر کره زمین را درک کنند، نسبت به مسایل و مشکلات محیطزیستی حساس باشند، دانش کافی درباره محیطزیست و تنوع زیستی اطراف خود داشته باشند و علاوه بر آن بتوانند مشکلات موجود را تشخیص دهند و فعالانه برای حل آن بکوشند.
سه شنبه, ۳ شهریور
طبیعت در بخش عمدهای از تاریخ تکامل انسان یکی از مهمترین زمینههایی بوده که کودک در طی سالهای حساس و تاثیرگذار بلوغ خود با آن سر و کار داشته است.
تجربه مستقیم و غیرمستقیم طبیعت یکی از تاثیرگذارترین عناصر رشد فیزیکی، عاطفی، ادراکی و حتی اخلاقی انسان بوده و احتمالا در آینده نیز چنین خواهد بود. به رغم چنین امکانی، آگاهی علمی از تاثیر و اهمیت طبیعت در طی مراحل مختلف کودکی به طرز چشمگیری پراکنده و ضعیف است. مثلا در مورد پرسشهای زیر چندان چیزی نمیدانیم:
سه شنبه, ۲۷ مرداد
این کتاب یک کتاب کار است که به پدران و مادران و آموزگاران کمک می کند تا هفت عادت خوب را در کودکان نهادینه کنند. در مقدمه کتاب آمده است این کتاب قدرت زندگی براساس اصول را به کودکان نشان می دهد اصولی مانند احساس مسئولیت، برنامه ریزی، احترام به دیگران، کار گروهی و اعتدال. این اصول جهانی هستند و اکنون بیش از هر زمان دیگری مورد نیازند.
دوشنبه, ۱۵ تیر