«شایدی» بانام اصلی «جس» دختری ۱۵-۱۶ ساله است که بیماری پیسی دارد و تمام بدنش لکه لکه است او که از خانه فرارکرده، فرزند نامشروع مادری معتاد است که در گذشته در سیرک کار می کرده است. مادر که از پس مخارج شایدی و دیگر بچه هایش برنمی آید او را از خانه بیرون می کند و شایدی به خیابان های نیویورک پناه می آورد.
شایدی همراه با «تومورو»، «خرمگس»، «رنگین کمان»، «جواهر» ، «اوجی» و «اشکی» گروهی به نام «آسفالتی ها» را که ۱۲ تا ۲۱ ساله هستند را تشکیل داده اند. هر کدام از آن ها به دلیلی از خانه فرار کرده و به خیابان ها آمده اند و هر یک قربانیان خشونت هستند که اکنون با دزدی، گدایی، روسپی گری، فروش مواد مخدر و ... روزهای خود را سپری می کنند.
نوجوانان بی گناهی که برای به دست آوردن یک روز سرپناه یا یک لقمه نان هرکاری می کنند، اغلب روی روزنامه می خوابند و در روزهای سرد زمستانی در سطل های آشغال آتش روشن می کنند تا خود را گرم کنند. آن ها چاره ی دیگری جز بزهکاری ندارند. اغلب شخصیت های فرعی داستان همچون «بابی» نگهبان کتابخانه نسبت به این بچه ها بدبین و خشن هستند و به دنبال سوء استفاده از آن ها می گردند. اما برخی از بزرگسالان نیز با آن ها مهربان هستند، از جمله «آنتونی» کتابدار و یا برخی از رهگذرانی که به آن ها پول و یا غذا می دهند.
مخاطب همپای آن ها گرسنگی، سختی و درد می کشد و به همین دلیل مخاطبی که آن را زیسته عواقب این گونه زندگی ها را می داند.
کشمکش شخصیت ها با طبیعت، با خود، خانواده، بیماری، فقر و اعتیاد است. داستان دارای اپیزود است و در هر اپیزود یکی از آن ها در پی سرنوشت مرگبار خود از صحنه ی زندگی محو می شوند. اما در نهایت شایدی که سرنوشت دوستانش را می بیند به کمک آنتونی کتابدار سعی می کند به اشکی، تنها باقیمانده ی گروه کمک کند تا به نزد خانواده بازگردد و در نهایت خود نیز تصمیم می گیرد به گروه همزیستی نوجوانان برود و زندگی جدیدی را آغاز کند. داستان بسیار حس برانگیز، عاطفی و در عین حال تلخ است اما منعکس کننده ی واقعیت های جوامع است.
خواندن کتاب برای اولیا، مربیان، خانواده ها و نوجوانان به منظور شناخت دنیای کودکان و نوجوانان و عواقب ناشی از فرار و اعتیاد و عدم تعهد نسبت به فرزندان توصیه می شود.
تاد استراسر متولد ۱۹۵۰ نویسنده ای آمریکایی و تحصیل کرده ی رشته ی ادبیات است. او در دهه ی ۷۰ قرن بیستم خبرنگار بود او اغلب از ناهنجاری های اجتماعی نوشته است.
از دیگر کتاب های منتشر شده این تاد استراسر:
- فاجعه در دبیرستان میدلتاون با ترجمهی ناصر زاهدی (نشر افق)
- موج. نویسنده مورتون رو با ترجمه ناصر زاهدی (نشر پیدایش)
- کمک! من در جسم رئیسجمهور گیر افتادم. با ترجمه لیلا هدایتی (موسسه فرهنگی نشر رامین)