کتاب روزهای مرده یک رمان فانتزی است. داستانی انباشته از سحر و جادو، دسیسه و افسون در دنیایی اسرارآمیز. شخصیت اصلی قصه پسر پانزده سالهای است بدون نام و بدون گذشته که در طول داستان پسر نامیده میشود. عنوانی که به خوبی، گمنامی و بیهویتی پسر را نمایان میکند. ولرینِ شعبدهباز، دختری یتیم به نام ویلو و کپلرِ دانشمند از دیگر شخصیتهای رمان هستند. داستان از یک شب سرد زمستانی آغاز میشود. والرین که شعبدهباز معروفی است در این روزهای باقیماندهی سال باید بهای عهدی که سالها پیش با شیطان بسته است را با مرگ خویش بپردازد.
او در پی نجات خود است اما قدرت افسونگری و جادوگریش توانایی محافظت از او را در مقابل نیروی شیطانی ندارد. والرین میخواهد با قربانی کردن پسر ـ که دستیار اوست ـ جان خود را نجات دهد. پسر بیخبر از همه چیز، و همچون همیشه، گوش به فرمان والرین است و دستوراتش را اجرا میکند. والرین و پسر برای پیدا کردن کتابی که راز زنده ماندن والرین در آن نوشته شده است راهی روستا میشوند و ویلو، که دختری زرنگ و باهوش است، در نیمه شب و هنگام کندن قبر در گورستان نیز با آنهاست. آنها در تاریکی شب به یک شهر زیرزمینی برمیخورند و به سفری قدم میگذارند که راه فراری برای آنها نیست ... شخصیتهای داستان در روزهای پایانی سال همچون سایههایی سرگردان در گوشه و کنار یک شهر قدیمی اروپایی، شهری تاریک و ترسناک، در تکاپوی زنده ماندن هستند.
نویسنده کتاب روزهای مرده با تصویرسازی قوی و خلق فضایی رمزآلود، داستانی مسحورکننده را روایت و خواننده را تا انتها با خود همراه میکند. به گفتهی نویسنده، روزهای بین کریسمس و سال نو روزهای مردهاند، در این روزها اشباح اینسو و آنسو میروند و جادو درست زیر سطح زندگی، بیصبرانه وول میخورد. اتفاقهای زیادی میتوانند در روزهای مرده بیفتند.
در بارهی نویسنده کتاب روزهای مرده
مارکوس سدویک نویسنده، تصویرگر و موسیقیدان انگلیسی در سال ۱۹۶۸میلادی در ایالت کنت شرقی واقع در جنوب شرقی انگلستان به دنیا آمد. او از سال ۱۹۹۴ شروع به نوشتن کرد. سدویک رمانهای زیادی برای نوجوانان نوشته است. او همچنین نویسندهی کتابهای تصویری و مجموعهای از افسانههاست.
از این نویسنده کتاب روزهای مرده دو کتاب دیگر نیز به فارسی ترجمه شده است. کتابهای سقوط سیاه (کتابی است در ادامهی داستان کتاب روزهای مرده) و شش لول با برگردان آرزو احمی توسط نشر پیدایش منتشر شده است. مارکوس سدویک جوایز زیادی برده است. جایزههایی چون پرینتز، کتاب نوجوانان بوک تراست، جایزهی کتاب بلو پیتر، ادگار آلن پو، داستان کودک گاردین، نشان کارنگی و ...