تجربهی ترویجگران «با من بخوان» در برقراری ارتباط با خانوادهها
یکی از بختیاریهای برنامهی «با من بخوان»، وجود افراد علاقهمند محلی است که پس از آشنایی با برنامه و شناخت اصول بلندخوانی و ادبیات کودکان، در نقش ترویجگران محلی در کتابخانه، مدرسه، خانه، شهر یا روستای محل زندگی خود یا شهرها و روستاهای پیرامون به ترویج کتاب و ادبیات کودک میپردازند و در هر فرصتی کتابهای باکیفیت را با کودکان سهیم میشوند. ترویجگران برنامهی «با من بخوان» در مناطق روستایی نیز فعالیت میکنند. در این مناطق جلب اعتماد اهالی و ارتباط با آنان اهمیت بسیاری دارد. در واقع ارتباط موثر و عمیق یکی از پیششرطهای مهم برای آغاز کتابخوانی و بلندخوانی برای کودکان است. آموزگاران و ترویجگران برنامهی «با من بخوان» از شیوههای گوناگونی برای برقراری ارتباط با کودکان و خانوادههایشان استفاده میکنند و تجربههای متنوعی دارند.
مریم کهریزی یکی از سفیران برنامهی «با من بخوان» در استان و شهر کرمانشاه تجربههای جالبی در این زمینه دارد. او در همکاری مشترک با موسسه خیریه مهرگان، در برنامهای منظم به روستاهای کمبرخوردار استان کرمانشاه سفر میکند و برای کودکان نشستهای بلندخوانی و برای بزرگسالان نشستهای آموزشی در پیوند با کتاب و کتابخوانی برگزار میکند. او دربارهی تجربهاش در روستای کلاشباخان در شهرستان جوانرود میگوید: «در سال تحصیلی گذشته که برای بلندخوانی به روستاهای استان کرمانشاه میرفتم، مانتو و شلوار میپوشیدم. در یکی از کارگاهها آقای محمودزاده آموزگار روستا نکتهای را گفت که قبلا توجه چندانی به آن نکرده بودم. او پیشنهاد کرد که برای تاثیرگذاری بیشتر و برقراری ارتباط بهتر با مردم روستا لباس کردی بپوشم و به زبان کردی با آنها صحبت کنم.»
مریم کهریزی این پیشنهاد را عملی میکند و در نوبت بعد با لباس کردی وارد روستا میشود. کهریزی میگوید: «مردمان کرد به فرهنگ و زبان خود بسیار اهمیت میدهند و این کار من باعث ارتباط بهتر و نزدیکتر با مردم روستا شد». زنان روستای کلاشباخان در جوانرود وقتی خانم کهریزی را با لباس محلی میبینند خوشحال میشوند و میگویند: «چه خوب است که این بار با این لباس کردی به دیدن ما آمدید.» مریم کهریزی توضیح میدهد که این گفتوگو سرآغاز صحبتهایی با زنان و مادران روستا دربارهی اهمیت کتابخوانی و تاثیر آن بر بالارفتن کیفیت زندگی کودکان شد. پس از این گفتوگوها زنان روستایی بیش از پیش به کتاب علاقهمند شدند و کودکانشان را برای حضور در نشستهای بلندخوانی تشویق و همراهی کردند.