فعالیت پیشنهادی برای مجموعه کتاب باشگاه کتاب‌خوانی بانی

مجموعه کتاب «باشگاه کتاب‌خوانی بانی» موضوع اصلی‌اش عشق به کتاب بانی و دوستانش و ماجراهایی است که هربار برای او و دوستانش رخ می‌دهد. داستان‌های کتاب‌های این مجموعه که تاکنون 2 جلد «باشگاه کتاب‌خوانی بانی» و «باشگاه کتاب‌خوانی بانی، به مدرسه می‌رود» از آن منتشر شده است، روان و ساده است. متن‌های هر صفحه بخش کمی از فضا را گرفته‌اند و بقیه، تصاویر بسیار زیبای رنگی و بزرگی است که کودکان را به خوبی در حال و هوای داستان‌ها قرار می‌دهد.

1- گفت‌وگو کنید.

پیش از بلندخوانی کتاب:

برای این‌که به کودکان کمک کنیم تا فضای کتاب را در ذهن تجسم کنند، از آن‌ها بخواهید تا بر اساس تجربه‌های قبلی‌شان، تصویر یک کتابخانه را نقاشی کنند. با مشارکت کودکان یک طوفان فکری راه بیاندزید و از آن‌ها بخواهید اجزای موجود در کتابخانه را توضیح دهند. همه‌ آن‌چه می‌گویند را روی تخته یا کاغذی بزرگ ثبت کنید تا بتوانند در نقاشی‌هایشان از همه آن‌ها استفاده کنند.

پس از بلندخوانی کتاب:

پس از بلندخوانی کتاب با پرسش‌هایی مانند زیر با کودکان گفت‌وگو کنید:

  • با توجه به این‌که بانی با گوش دادن به کتاب‌خوانی‌های بیرون کتابخانه، به کتاب علاقه‌مند شده است، از کودکان بپرسید آن‌ها به کتاب علاقه دارند یا نه؟ و اگر علاقه دارند چگونه به کتاب علاقه‌مند شده‌اند؟
  • وقتی هوا سرد شد، کسی بیرون کتابخانه کتاب نمی‌خواند و بانی هم شب‌ها برای خوابیدن مشکل پیدا کرده بود. فکر می‌کنید چرا ما معمولا شب‌ها قبل از خواب کتاب و داستان می‌خوانیم؟
  • درباره نظم و ترتیب و روش چیدن کتاب‌ها در کتابخانه با کودکان صحبت کنید. چطور کتاب‌ها چیده می‌شوند؟ چطور می‌توانیم به راحتی کتابی را که می‌خواهیم در کتابخانه پیدا کنیم؟
  • حالا که بانی همه دوستانش را به کتابخانه دعوت کرده است، آیا خواندن، یک فعالیت گروهی است یا تک‌نفره؟ آیا می‌تواند هر دو باشد؟ شما کدام مدل را دوست دارید؟
  • تابه‌حال به کتابخانه رفته‌اید؟ چه چیزی را در آن کتابخانه دوست داشته‌اید؟ چه چیزی به نظرتان دوست‌داشتنی نبوده است؟ دوست دارید کتابخانه‌ مورد علاقه‌تان چگونه باشد؟
  • برخی از قوانینی که باید در کتابخانه رعایت کنیم چیست؟

2- یک باشگاه کتاب‌خوانی تشکیل دهید.

درباره ایده یک باشگاه کتاب با کودکان گفت‌وگو کنید.

  • چه‌طور یک گروه تصمیم می‌گیرند که چه کتابی بخوانند؟
  • در دورهمی‌های یک باشگاه چه اتفاقاتی می‌افتد؟
  • دوست دارند اعضای باشگاه هر چند وقت یک بار دور هم جمع شوند؟
  • چرا دلشان می‌خواهد عضو یک باشگاه کتاب‌خوانی باشند؟

از کودکان بخواهید تا کارت دعوت‌هایی برای باشگاه کتابخوانی‌شان درست کنند. در این کارت دعوت‌ها به این نکات توجه کنند: دعوت‌نامه برای چه کسی است؟ و چرا آن فرد را دعوت می‌کنند؟ مراسم افتتاح باشگاه چه زمانی است؟ چه فعالیتی قرار است انجام شود؟)

می‌توانید پیشنهاد دهید در مراسم افتتاحیه، کتاب «باشگاه کتاب‌خوانی بانی» بلندخوانی شود و همه از آن لذت ببرند!

با هم‌فکری کودکان فعالیت‌های باشگاه را به پیش ببرید. کتاب‌هایی را مشخص کنید تا همگی اعضا بخوانند و بعد درباره لایه‌های مختلف داستان و تصویر آن گفت‌وگو کنید. کودکان می‌توانند پوسترها یا فیلم‌هایی را برای معرفی کتاب‌ها به دیگر کودکان بسازند. کودکان می‌توانند ترویج‌گرانی کوچک باشند که کتاب‌هایی که می‌خوانند و دوست دارند را به محله و کوچه‌ی خود ببرند و برای بقیه کودکان بخوانند.

3- کارت عضویت برای کتابخانه بسازید.

با کمک الگویی که در آخر کتاب وجود دارد، کودکان می‌توانند کارت کتابخانه یا باشگاه کتاب‌خوانی خود را درست کنند.

4- به بازدید بروید.

کودکان را به کتابخانه مدرسه یا نزدیک‌ترین کتابخانه محله ببرید و در صورت امکان با مسئول یا کتابدار آن‌جا هماهنگ کنید تا برای کودکان در مورد بخش‌های مختلف توضیح دهد.

نویسنده:
پدیدآورندگان:
Submitted by skyfa on