کتاب «بلوط سبز» داستان دوستی پسر یک شکارچی است با یک سنجاب.
آنجا که دشت تمام میشد و جنگل شروع میشد، هر روز، ژیوان و سنجاب کوچک همدیگر را میدیدند. آنها دوستان خوبی بودند. یک روز سنجاب به ژیوان یک بلوط سبز داد و گفت اگر نیمی از آن را بخوری سنجاب میشوی و اگر نیمه دیگرش را بخوری دوباره انسان خواهی شد. یک روز ژیوان هر چه منتظر دوست سنجابش میشود او نمیآید.
از دوستش شنیده بود که یک شکارچی سنجابها را اسیر میکند. نیمی از بلوط سبز را میخورد تا دنبال دوستش بگردد و خودش هم اسیر شکارچی میشود و میفهمد شکارچی پدرش است.
پدر ژیوان او را به خاطر شباهت چشمهایش با پسرش که مدتی است گم شده آزاد میکند. ژیوان بعد از نجات دادن بقیه سنجابها به شکل سنجاب باقی میماند و پیش پدرش بر نمیگردد. تا اینکه یک روز پدرش را میبیند که جلوی کلبه نشسته است و غمگین است. ژیوان با پدرش حرف میزند. پدر میپرسد چه کار باید بکند که ژیوان برگردد. داستان با محیط بان شدن پدر ژیوان و برگشتن ژیوان پیش پدرش پایان مییابد.
«این داستان به موضوع شکار سنجاب در جنگلهای بلوط میپردازد. در ادامه بچهها با افرادی به نام محیطبان که وظیفهشان حفظ و پایداری از محیطزیست است، آشنا میشوند. کودک در مییابد که محیطبانان دوستدار طبیعت، حیاتوحش و گیاهان هستند و برای حفاظت آنها فعالیت میکنند.» برگرفته از سخنی با بزرگترها در پایان کتاب
کتاب «بلوط سبز» جملاتی ساده و روان دارد و تصویرهای آن مکمل متن هستند. داستان کتاب داستانی بومی با موضوع حفاظت از طبیعت و محیطزیست است.
درباره نویسنده و تصویرگر کتاب بلوط سبز
«اعظم مهدوی» متولد ۱۳۶۰ است و اولین کتاب نوجوانان او در سال ۱۳۹۱ منتشر شده است. «افروز قلیزاده» تصویرگر کتاب «بلوط سبز»، کارشناسی گرافیک و کارشناسی ارشد تصویرسازی دارد و از سال ۸۹ به صورت حرفهای تصویرسازی را دنبال می کند.
کتاب «بلوط سبز» برای بلندخوانی و اجرای نمایش توسط کودکان مناسب است.