«با من بخوان» برنامهای برای ترویج کتابخوانی با کودکان خانوادههای کمدرآمد، کودکان محروم و کودکان در بحران است. این برنامه بر پایهی رساندن کتابهای مناسب و باکیفیت به این گروه از کودکان و نوجوانان است که در وضعیت معمول زندگی به کتابهای باکیفیت دسترسی ندارند. برنامهی «با من بخوان» برای تحقق این شعار که «همهی کودکان حق دارند کتابهای باکیفیت بخوانند» از مردادماه ۱۳۹۰ آغاز و در نقاط مختلف ایران اجرا شده است.
«با من بخوان» بر سهیم شدن کتاب با کودکان و نوجوانان با روش بلندخوانی تمرکز دارد که با گفتوگو و انجام فعالیتهای خلاق هنری در پیوند با کتاب، برای تاثیرگذاری عمیقتر و ایجاد لذت، شوق خواندن و برانگیختن انگیزشهای زیباییشناختی و معنایی کتاب، همراه میشود. رویکرد دیگر «با من بخوان» تقویت سواد پایه و مهارتهای خواندن و نوشتن کودکان به ویژه کودکان دو زبانه از راه ادبیات و به وسیلهی بستههای آموزش خلاق کودکمحور است. این برنامه بر اساس این اهداف و رویکردها، افزون بر گزینش آگاهانهی کتابهای مناسب و باکیفیت و رساندن آن به دست کودکان مناطق محروم، میکوشد با برگزاری کارگاههای گوناگون، مربیان و آموزگاران را در زمینهی بلندخوانی و فعالیتهای در پیوند با آن توانمند کند.
برنامهی «با من بخوان» برای نخستین بار در سال ۱۳۸۹ به شکل آزمایشی (پایلوت) در خانهی کودک محمودآباد به اجرا درآمد. با اجرای موفق طرح در این منطقه، به تدریج برنامهی «با من بخوان» به بسیاری دیگر از منطقههای محروم روستایی و شهری ایران گسترش یافت.
«با من بخوان» تاکنون در شماری از مراکز آموزشی ۱۳ استان کشور اجرا شده و به موفقیتهای چشمگیری دست یافته است. طی ۵ سال از زمان آغاز برنامه، تا پایان سال تحصیلی ۹۴-۹۵، نزدیک به ۲۵هزار کودک و نوجوان دختر و پسر در سنین ۴ تا ۱۶ سال زیر پوشش این برنامه بودهاند و از امکانات آن بهرهمند شدهاند. همچنین تاکنون نزدیک به ۱۰۰۰ مربی، آموزگار و داوطلب در کارگاههای «با من بخوان» آموزش دیدهاند و نزدیک به۴۰هزار جلد کتاب باکیفیت گزینش، آمادهسازی و به همراه برگههای فعالیت و دستنامههای راهنما به مناطق زیر پوشش و کتابخانهها فرستاده شده است. با درک تاثیر «با من بخوان» مراکز جدیدی برای سال آینده به این برنامه پیوستهاند و برنامه از نظر شمار کودکان و مربیان و آموزگاران و نیز جغرافیای تحت پوشش در حال گسترش است.
«با من بخوان» در سال ۲۰۱۶ برندهی جایزهی بینالمللی ترویج کتابخوانی «ایبی-آساهی» شد که از سوی دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان هر دو سال یک بار به دو گروه یا موسسهای اهدا میشود که با انجام فعالیتهای چشمگیر، سهم پایداری در اجرای برنامههای ترویج کتابخوانی کودکان و نوجوانان داشته باشند.
موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان در سال ۱۳۹۵ برای تقدیر از آموزشگرانی که توانستهاند برنامه «با من بخوان» را با کوشش و ابتکارهای فردی خودژرفا ببخشند یا مسئولیت ویژهای در انجام آن داشتهاند، جایزه ی «جبار باغچهبان، همزاد سیمرغ» را راه اندازی کرده است.