کتاب « درنا »، داستان پیرمرد و پیرزنی است که نه بچهای دارند و نه ثروتی. در یک روز برفی پیرمرد یک درنا را از دام نجات میدهد. همان شب دختری که راهش را گم کرده است، به خانه آنها میآید و در آنجا ماندگار میشود.
او از پیرمرد میخواهد برایش نخ بخرد و اتاقی در اختیارش بگذارد تا پارچه ببافد و از آنها قول میگیرد که هنگام بافتن پارچه در اتاقش را باز نکنند. زن و مرد با فروختن پارچههای زیبایی که او میبافد، پول زیادی نصیبشان میشود؛ اما روزی پیرزن که از کنجکاوی بیطاقت شده است زیر قولش میزند و در اتاق را باز میکند و درنا را در حال بافتن پارچه میبیند و دختر نیز آنها را ترک میکند.
کتاب « درنا » یکی از داستانهای منتشر شده در مجموعه داستانهایی برای فکر کردن است که بر اساس قصهای عامیانه از ژاپن نوشته شده است.
کتاب « درنا » درباره پایبندی به قول است که برای ساموراییها بسیار مهم بوده است.
درباره مجموعه داستانهایی برای فکر کردن (شاخه روابط انسانی)
این مجموعه شامل داستانهایی از کشورها و فرهنگهای مختلف است که تصاویری متناسب با فرهنگ تصویری هر کشور داستانها را همراهی میکند. در این مجموعه، داستانهای کلاسیک با اندیشههای عمیق فلسفی پیوند خورده است و خواننده به سفری شگفتانگیز در جهان فلسفه میرود. این داستانها ما را در تجارب انسانهای دیگر شریک میکنند و موضوعات تازهای را برای فکر کردن در دسترس ما میگذارند.
در پایان هر کتاب اطلاعاتی در چند بخش آمده است. در بخش «درباره داستان» اطلاعاتی درباره داستان اصلی و سرزمینی که داستان به آن تعلق دارد ارائه شده است. در بخشی دیگر مفهوم اصلی کتاب مانند دوستی یا اعتماد مطرح و در بخش سؤالها، پنج پرسش مطرح میشود که سه سؤال برای سنجش میزان درک کودک از داستان است و در دو سؤال دیگر هم کودک را تشویق میکند خود را جای شخصیتهای داستان بگذارد.
کودکان و بزرگسالان میتوانند به موضوعات مطرح شده در این داستانها فکر کنند و همچنین میتوانند به صورت گروهی درباره پرسشهای پایان کتاب بحث و گفتوگو کنند.