کتاب «آسمانخراشها، آشنایی با آسمانخراشها و معمارانشان» درباره بلندترین ساختمانهای جهان و آسمانخراشهایی مانند برج ایفل ، ساختمان بیمه و... و معماران مشهوری که این سازهها را ساختهاند اطلاعاتی به مخاطب میدهد.
در هر بخش ابتدا شرححال مختصری از هر معمار و سپس درباره مراحل ساخت سازه توضیح میدهد.
تصاویر کتابنقاشیها و طرحهای ساده، سیاه و سفید و رنگی است که هماهنگ با متن و گاهی فراتر از آن هستند و به جذب مخاطب کمک فراوانی میکنند.
از نکات مثبت این کتاب میتوان به انتخاب موضوع معماری که کمتر در کتابهای کودک و نوجوان به آن پرداخته شده است و و استفاده از زبانی ساده و روان و مناسب سن مخاطب اشاره کرد. هم چنین توجه به رویکرد سبز و پایدار، انسانی و دوستدار طبیعت و توجه به حفظ محیط زیست در انتخاب خانههایی با ارزش سازهای، تاریخی، فرهنگی از دیگر نکات با ارزش این کتابها است.
معلم میتواند از تمام توضیحات متن و تصاویر کتاب برای شناساندن هنر و حرفه معماری به دانشآموزان استفاده کند.
کتابهای «خانههای مدرن، آشنایی با خانههای مدرن و معمارانشان» و «آسمانخراشها، آشنایی با آسمانخراشها و معمارانشان» از مجموعه کتابهای «کی ساختش؟» است.
کتاب «آسمانخراشها، آشنایی با آسمانخراشها و معمارانشان» کودکان را به سفری تماشایی به بلندترین ساختمانهای جهان میبرد و با معماران برجستهای که این ساختمانها را ساختند آشنا میکند.
ما انسانها، از همان زمانِ داستان برج بابِل در تورات، بناهایی سر به فلک کشیده ساختهایم. با پیشرفت معماری فلزی، این امکان برایمان پیدا شده که ساختمانهایی بلند و بلندتر بسازیم، مانند برج ایفل.
اولین آسمانخراشها در شهرهای آمریکایی در اواخر قرن نوزدهم ساخته شدند، اما امروزه در سراسر دنیا یافت میشوند. این کتاب به شما درباره برجها و آسمانخراشهایی خواهد آموخت که ذهن و خیال بسیاری از معماران را به خود مشغول کرده است. خواهید دید که این بناها طوری طراحی شدهاند تا هم بزرگ و بلند باشند هم سبک، و در عین حال چنان استوار که در برابر نیروی باد و زلزله مقاومت کنند. مهمتر از همه، زیبایی آنها را درک خواهید کرد. شاید یک روز، یکی از این بناها را از نزدیک ببینید، یا حتی در آن زندگی کنید.
نویسنده و تصویرگر کتاب «آسمانخراشها»، دیدیه کُرنی، نخست شرح حال مختصری از هر معمار میآورد و بعد به شیوهای خلاقانه ساخت هشت آسمان خراش عظیم و پُرابهت جهان را توضیح میدهد. خوانندگان این کتاب در هر سنی با عجایب معماریِ برجها آشنا میشوند؛ از «برج ایفلِ» گوستاو ایفل در پاریس گرفته تا «ساختمان سیگرَم» ساخته وَن دِر روهه در نیویورک، و «برج خلیفه» اثر آدریَن اسمیت در دوبی، که بلندترین بنای ساخته شده دست بشر است.
هشت آسمانخراشی که در کتاب «آسمانخراشها، آشنایی با آسمانخراشها و معمارانشان» با آن آشنا میشوید شامل:
- برج ایفل: گوستاو ایفل ۱۸۸۹
- ساختمان بیمه: لویی سالیوان ۱۸۵۹
- ساختمان کرایسلِر: ویلیام وَن اَلن ۱۹۳۰
- ساختمان سیگرَم: میس وَن دِرروهه ۱۹۵۸
- مرکز جان هَنکاک: فضل الرحمان خان ۱۹۶۹
- مناره ی مِسینیاگا: کِن یانگ ۱۹۹۲
- برج شادمانی: ژان نووِل ۲۰۰۵
- برج خلیفه: آدرین دِوُن اسمیت ۲۰۱۰
دیدیه کُرنی طراح و استاد دانشکده هنرهای زیبای «مان» (اِکُل دِ بوزار دُ مان) است. کتاب «خانههای مدرن، آشنایی با خانههای مدرن و معمارانشان» از مجموعه معماری برای کودکان اثر دیگری از اوست.