همهگیری ویروس کرونا بسیاری از برنامهریزیها را دستخوش تغییر کرد. مانند برنامهی گروهی از آموزگاران منطقهی سیریک، در استان هرمزگان، که با شور و اشتیاق آمادهی اجرای برنامهی «با من بخوان» در سیریک و روستاهای مجاور بودند. این آموزگاران پس از تهیهی کتابها و بستههای آموزش خلاق سواد پایه در زمستان سال گذشته، پس از ماهها انتظار به سبب همهگیری بیماری کرونا، سرانجام توانستند با پشتیبانی یکی از نیکوکاران و پیگیری و تلاشهای خود در نخستین کارگاه مجازی ادبیات کودکان موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان شرکت کنند.
در این کارگاهها شرکتکنندگان نخست در جلسات آنلاین غیرهمزمان و پس از آن در جلسات آنلاین همزمان، با حضور تسهیلگر در یک بازهی زمانی سه هفتهای با موضوعهایی همچون ادبیات کودکان، عناصر داستان، گونههای ادبی، کتابهای تصویری، کتابهای باکیفیت و شیوههای بلندخوانی آشنا میشوند.
20 آموزگار از سیریک، در دو گروه مجزا، از نخستین شرکتکنندگان این دورهی آموزشی بودند. آموزش این دو گروه در روزهای 6 و 8 آبان 99 آغاز شد و در 24 و 25 آبان به پایان رسید و 14 آموزگار گواهی شرکت در این دوره را دریافت کردند.
پس از اتمام کارگاه، خانم جعفری، رابط «با من بخوان» در منطقه، با هدف آشنا شدن بیشتر آموزگاران با هم و برنامهریزی برای ترویج در سیریک و روستاهای پیرامون، با رعایت پروتکلهای بهداشتی نشست کوچکی در پارک ساحلی سیریک برگزار کرد. در این گردهمآیی مربیان و کودکان با یاری یکدیگر نمایش کتاب «مرغ سرخ پاکوتاه» را در ساحل برگزار کردند. سپس آموزگاران با دریافت گواهینامههای شرکت در کارگاههای آموزشی و این تجربهی شیرین از کتابخوانی را در کنار هم به پایان رساندند تا دوران جدیدی از ترویج کتابخوانی با کودکان را آغاز کنند.
آمادگی گروهی از ترویجگران برای اجرای بلندخوانی در مراسم اهدای گواهیها
یکی از نشستهای بلندخوانی پس از آموزش مربیان در کارگاهها
موسسهی پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان و برنامهی «با من بخوان» در تلاش هستند تا به تدریج با طراحی دورههای دیگری از آموزش مجازی در حوزهی ادبیات کودک، ترویج کتابخوانی و سوادآموزی، فرصتهای بیشتر و باکیفیتتر آموزشی را برای مربیان، آموزگاران، کتابداران، والدین و علاقهمندان حوزهی ترویج کتابخوانی در سراسر ایران فراهم سازند تا آنها بتوانند با ارتقا دانش و مهارتهای خود، به زندگی کودکان به ویژه در مناطق کم برخوردار غنای بیشتری بخشند.