«مرادی کرمانی همیشه روایتگر نه تر و نه خشک و نه راست و نه کج زندگی بوده است. مرادی اما هم تر را دیده و هم خشک، هم راست را چشیده و هم کج را به قلم دوخته. ازاینرو است که او نویسندهای والاست؛ روایتگر ارزشهای انسانی و زندگی در رنج و درد کودکان. آثار مرادی کرمانی که برای چند نسل از سوی کودکان و نوجوانان و بزرگسالان فارسیزبان و همچنین فرهنگها و زبانهای دیگر خوانده شده، بخشی از فرهنگ ایران است و نشاندهنده جایگاه ممتاز او در میان نویسندگان یکسده گذشته در فرهنگ فارسی است.»
-محمدهادی محمدی
موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، برای هفتمینبار هوشنگ مرادی کرمانی نویسندهی برجستهی کشورمان را نامزد دریافت جایزهی آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۵ کرده است.
جایزهی آسترید لیندگرن (آلما) که به یادبود یکی از نویسندگان برتر جهان، آسترید لیندگرن از سال 2002 از سوی وزارت فرهنگ سوئد پایه گذاشته شده، با تاکید بر این حق شکل گرفته است که کودکان حق دارند از خود ادبیاتی غنی و با ارزش داشته باشند. این جایزه که در حقیقت برای پاسداشت و بزرگداشت خواندن، پس از جایزه هانس کریستین آندرسن، بزرگترین جایزه جهانی ادبیات کودک و نوجوان است.
در کتابک بخوانید: در ستایش روایت و روایتگری، هوشنگ مرادی کرمانی
در ماههای گذشته سلسله مقالاتی به قلم عادله و آزاده خلیفی با عنوان «زندگی، زمانه و داستانهای هوشنگ مرادی کرمانی» در چند بخش منتشر شد تا دریچهای باشد به شناخت بیشتر او و آثارش:
بخش نخست: مرادی کرمانی، روایت سرگردانی میان «من» و «من دیگر»
بخش دوم: غریبهترین آشناها
بخش سوم: آنان که گول نخوردهاند به خطا میروند
بخش چهارم: از سربار تا سرخور تا مرگی با چشمهای بیدار
بخش پنجم: آگاهی بازتابنده؛ ویرانههای جهانی رهایییافته
بخش ششم: صورتک همان صورت است
بخش هفتم: «تهِ خیار» - شاید زندگی آن جشنی نباشد که آرزویش را داشتی