عادله خلیفی

نویسنده و منتقد

در این صفحه می توانید اطلاعاتی از لیست کتاب ها، مقالات، خبرهای مرتبط با عادله خلیفی را مشاهده کنید.

جوایز و افتخارات
۱۳۹۵ «نشانه‌شناسی دریدایی کتاب‌های تصویری» برندهٔ مدال طلای پژوهش برتر ادبی کشور
۱۳۹۴ «نشانه‌شناسی دریدایی کتاب‌های تصویری» رتبه دوم جشنوارهٔ پایان‌نامه‌های ادبیات کودک. اردیبهشت دو دوره حضور در کارگاه خلق کتاب تصویری در سال‌های
۱۳۹۳ برگزیده پنجمین جشنواره قصه نویسی انتشارات علمی فرهنگی دو دوره حضور در کارگاه خلق کتاب تصویری در سال‌های
۱۳۹۱ برگزیده دومین جشنواره داستان نویسی «در باغ کودکی»
۱۳۹۰ رتبه دوم اولین جشنواره داستان نویسی «در باغ کودکی»
۱۳۸۹ برگزیده اولین جشنواره ملی جوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
کتاب ها
۱۳۹۷ رمان کودک «قولولی» انتشارات فنی ایران «ماهیگیر زبل» داستان تصویری، انتشارات خانه ادبیات داستان کوتاه نوجوان «سرزمین بوق» در مجموعه داستان انتشارات مدرسه
۱۳۹۶ «این ردپای عجیب» داستان تصویری (در دومین کارگاه خلق کتاب تصویری) انتشارات علمی و فرهنگی رمان بزرگسال «این‌جا صدای گرگ‌ها بلندتر است» انتشارات کتاب کوله پشتی
۱۳۹۴ «وقتی خال‌خالی و راه راه زبانشان به‌هم گره خورد» برگزیده اولین کارگاه خلق کتاب تصویری، علمی و فرهنگی داستان کوتاه «چراغ مطالعه» در کتاب «پنج» علمی و فرهنگی
۱۳۹۳ «از کجا معلوم» رمان نوجوان، نشر چکه
۱۳۹۱ داستان کوتاه «اتوبوس» چاپ شده در مجموعه داستان گروهی چوک، نشر الیما (داستان بزرگسال)
سمت‌ها
از ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ مربی‌ادبی، مربی فرهنگی و کارشناس ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
کنفرانس‌ها و همایش‌های داخلی
۱۳۹۷ «آن‌چه قهرمان می‌بیند، آن‌چه ما می‌بینم.» سخنرانی و انتشار در سیزدهمین همایش ترویج زبان و ادبیات فارسی
۱۳۹۶ «استعاره و مجاز در واژگان و تصاویر؛ با نگاهی به سفر، ترس و تجربه در کتاب‌های تصویری» ارائه شده در اولین همایش کتاب تصویری در خانه هنرمندان «نگاهی به سیمای امید اجتماعی در ایران و مفهوم امنیت در سه کتاب تصویری ایرانی» ارائه به شکل پوستر. در اولین همایش امید اجتماعی در ایران
۱۳۹۵ «ادبیات کودک و ایدئولوژی: واکاوی نشانه‌های نمادین و قراردادی در خوانش دو کتاب تصویری» ارائه شده در دومین همایش دوسالانهٔ شورای کتاب کودک.
۱۳۹۴ «دموکراسی و حاکمیت؛ در جست‌وجوی تعریفی برای ادبیات کودک» ارائه شده در پنجمین همایش ادبیات کودک دانشگاه شیراز «کارکرد نشانه‌ها در خوانش کتاب‌های تصویری» پذیرفته شده برای چاپ در مجموعه مقالات دهمین همایش بین‌المللی ترویج زبان و ادبیات فارسی «واکاوی مفاهیم کودکی، خود و دیگری در سه کتاب تصویری ایرانی» ارائه شده در اولین همایش ملی کودکی در ایران «ادبیات کودک و سیاست؛ واکاوی رابطهٔ پنهان ایدئولوژی، سیاست و قدرت در دو کتاب تصویری ایرانی و ناایرانی» ارائه شده در سمینار بین‌المللی ادبیات و تعهد. چاپ در مجموعه مقالات همایش «دموکراسی و حاکمیت؛ واکاوی رابطهٔ قدرت در کتاب‌های تصویری ایرانی و آموزش صلح به کودکان» پذیرش چکیده برای همایش ترویج علم ترویج صلح، و چاپ در مجموعه چکیده‌های همایش
۱۳۹۳ «تصویر کودک در ادبیات کهن و جدید (افسانه‌ها و کتاب‌های تصویری)» ارائه شده در اولین همایش ادبیات کودک شورای کتاب کودک.
۱۳۹۳ «تصویر کودک در ادبیات کهن و جدید (افسانه‌ها و کتاب‌های تصویری)» ارائه شده در اولین همایش ادبیات کودک شورای کتاب کودک.
«ریگو و رزا» کتابی است به نویسندگی لورنتس پائولی (Lorenz pauli) و تصویرگری کاترین شرر (Kathrin scharer)؛ کتابی درباره‌ی اعتماد، دوستی، احساسات و ترس؛ کتابی که هر خواننده‌ای را درگیر پرسش‌های عمیق و زیبا درباره‌ی زندگی خواهد کرد؛ کتابی که یادمان می‌دهد پرسش‌ها همیشه به پاسخ نیاز ندارند و گاه جواب می‌تواند سفر سؤال‌ها را خراب کند: «بعضی سؤالات مثل آغاز یک سفر هستند. تو با چشم و گوش باز به راه می‌افتی و از سؤالی به سؤالی دیگر می‌روی.» این کتاب داستان‌هایی از رابطه‌ی میان یک پلنگ ایرانی و یک موش در باغ‌‌‌وحشی در سوئیس است.
یکشنبه, ۸ مهر
«کتاب‌فروشی نیست در جهان» به نویسندگی و تصویرگری شینسوکه یوشی‌تکه (Shinsuke Yoshitake) کتابی گرافیکی و کمیک درباره‌ی کتاب است! کتابی عجیب درباره‌ی یک کتاب‌فروشی که تنها موضوع کتاب‌هایش کتاب‌ها هستند! البته این کتاب‌ها شبیه هیچ‌یک از کتاب‌هایی که تاکنون دیده‌اید، نیستند! 
چهارشنبه, ۲۸ شهریور
هوشنگ مرادی کرمانی بیش از ۶۰ سال است که برای دو گروه سنی کودک و نوجوان و بزرگسال داستان می‌نویسد. اگرچه زندگی خود او یک داستان است (شما که غریبه نیستید) اما او روایتگر برشی از زندگی و فرهنگ مردم ایران و به ویژه مردم مناطق مرکزی ایران است. از این جهت داستان‌های هوشنگ مرادی کرمانی آینه‌ی زمان است که می‌توان خوب و بد، زشت و زیبا، بی‌معنا و بامعنا، گرسنه و سیر، سرگردان و استوار و بسیاری از دوقطبی‌های زندگی از جمله خود زندگی و مرگ را در آثارش واکاوید و جهت قلم او را شناخت. 
شنبه, ۲۴ شهریور
«باد دست من را می‌گیرد» شامل اشعاری سروده‌ی صفورا نیری و به تصویرگری سلیمه باباخان است. در این کتاب، شاعر همچون مجموعه‌شعرهای پیشینش به مفاهیمی مانند عشق، انتظار، غم و آینده پرداخته است؛ مضامینی که مانند همه‌ی شعرهای او در پیوند با طبیعت هستند. نیری طبیعت را بخشی از انسان می‌داند و انسان را شبیه به طبیعت. او از ماه و خورشید گرفته تا درختان و باد و پرنده‌ها، از تمام عناصر، بهره می‌برد تا احساسات انسانی را نشان دهد و از آرزوهای خویش و امیال بشری سخن بگوید. 
چهارشنبه, ۲۱ شهریور
داستان تصویری «معلم‌ها بلد نیستند» نوشته‌ی داگلاس وود (Douglas Wood) با تصویرگری داگ کوشمن (Doug Cushman) درباره‌ی آموزش مهارت اجتماعی مدرسه رفتن و تعامل و ارتباط با آموزگار و هم‌کلاسی‌هاست.
چهارشنبه, ۷ شهریور
کتاب «مامانم بلد نیست» نوشته‌ی داگلاس وود (Douglas Wood) با تصویرگری داگ کوشمن (Doug Cushman) داستانی درباره‌ی رابطه‌ی سوسماری کوچک با مادرش است و کارهایی که روزانه با یکدیگر انجام می‌دهند. 
چهارشنبه, ۳۱ مرداد
«این درخت من است» کتابی است به نویسندگی و تصویرگری الیور تالک (Olivier Tallec) درباره‌ی مالکیت، حرص، ترس و از دست دادن. داستانی طنزآمیز با نگاهی مدرن به مسئله‌ی مالکیت و اهمیت قدردانی از داشته‌ها. 
یکشنبه, ۲۸ مرداد
مقاله پیشین را در سایت کتابک بخوانید: زندگی، زمانه و داستان‌های هوشنگ مرادی کرمانی بررسی مجموعه داستان «تهِ خیار» بخش ششم: صورتک همان صورت است
شنبه, ۲۷ مرداد
مقاله پیشین را در سایت کتابک بخوانید:  زندگی، زمانه و داستان‌های هوشنگ مرادی کرمانی بخش پنجم: آگاهی بازتابنده؛ ویرانه‌های جهانی رهایی‌یافته
دوشنبه, ۱۵ مرداد
«این باغ ‌وحش کوچک چه زیباست!» کتابی است سروده‌ی ولادمیر مایاکوفسکی (Vladimir Mayakovsky) با تصویرگری چوروچین (Nikita. N. Charushin). این کتاب اولین‌بار در دوره‌ی اتحاد جماهیر شوروی منتشر شد. این اثر ارزشمند را صفورا نیری با روایتی شعرگونه به زبان فارسی برگردانده است؛ نیری شاعری خلاق در حوزه‌ی شعر نوجوان است و چندین کتاب شعر از او در بخش کودک و نوجوان انتشارات مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان (تاک) منتشر شده است.
چهارشنبه, ۱۰ مرداد
داستان «لاک ‌پشت و من» را ماریت تورن‌کویست (Marit Tornqvist) نوشته و تصویرگری کرده است. این نویسنده و تصویرگر، مهارت ویژه‌ای در به تصویر درآوردن استعاره‌ها در تصویر و داستان دارد. «لاک‌ پشت و من» داستانی استعاری، زیبا و پر از رمزوراز و شگفتی است؛ داستانی درباره‌ی وطن، مهاجرت، عشق، هویت و مسئولیت؛ داستانی درباره‌ی دوستی عجیب پسری با یک لاک‌پشت! 
یکشنبه, ۳۱ تیر
«خرگوش کوچولو! و گروه کلاه به ‌سرها» را  روترات سوزانه برنر (Rotraut Susanne Berner) نوشته و تصویرگری کرده است؛ کتابی مقوایی و رنگی با تصویرهایی که ساعت‌ها می‌توانند کودکان را به خود مشغول کنند. این کتاب از گروه کتاب‌های تصویری «بگرد و پیدا کن» است.
یکشنبه, ۲۴ تیر
«دادا» به نویسندگی جرمانو زولو (Germano Zullo) و تصویرگری آلبرتین زولو (Albertine Zullo)، کتابی است درباره‌‌ی اهمیت دوستی. «دادا» کتابی متفاوت است؛ چون یکی از دو شخصیت اصلی این کتاب یک اسب است!  خرید کتاب کودک درباره دوستی
شنبه, ۲۶ خرداد
1. «من» چگونه روایت می‌شود «از لای در اتاق سرک می‌کشم، در نور گردی که از سقف روی اسباب و اثاث افتاده، رختخواب می‌بینم و کاسه و کماجدان و دیگ مسی و سماور بزرگ ورشویی که زیر نور برق می‌زند. هر وقت جایی می‌خواهند روضه بخوانند یا عروسی و عزاست، می‌آیند و سماور مادرم را می‌برند. [1]» در سایت کتابک بخوانید: زندگی، زمانه و داستان‌های هوشنگ مرادی‌کرمانی بخش نخست: مرادی کرمانی، روایت سرگردانی میان «‌من»‌ و «من دیگر»
یکشنبه, ۲۰ خرداد
«المور دنبال دوست می گردد» کتابی است به نویسندگی و تصویرگری هالی هابی (Holly Hobbie)؛ کتابی درباره‌ی مشکلات دوست پیدا کردن، تنهایی، مهربانی و معجزه‌ی خود بودن.  خرید کتاب کودک درباره دوستی
یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت
«آرزوهای ابری»، به نویسندگی محمدهادی محمدی و تصویرگری نوشین صفاخو، کتابی است در ستایش رؤیا و آزادی. این کتاب از کودکانی می‌گوید که از دارایی دنیا، فقط تخیل نصیب‌شان شده است؛ کودکانی که می‌توانند و بلدند بر صفحه‌ی آسمان با خیالات رنگین نقاشی بکشند و رؤیا ببافند.
چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت
«ویکی و تاریکی» کتابی است به نویسندگی و تصویرگری اما پارلت. کتابی درباره‌ی ترس، به‌ویژه ترس از تاریکی! کتابی هیجان‌انگیز که در آن کودکِ داستان با هیولای تاریکی همراه می‌شود تا به سفری در دلِ شب بروند.
چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت
«تیلدا دوباره تلاش می‌ کند» داستانی تصویری به نویسندگی و تصویرگری تام پرسیوال (Tom Percival) است. این کتاب درباره‌ی احساس اندوه است؛ احساسی که به شکلی ناگهانی به سراغ ما می‌آید و رنگ زندگی‌مان را تغییر می‌دهد. همه‌چیز به یک‌باره تیره می‌شود، تغییر می‌کند و روزهای‌مان خاکستری می‌شوند؛ به گونه‌ای که انجام دادن کارهای ساده‌ی روزمره هم سخت می‌شود. این حس، ارتباط ما با دوستان و خانواده‌مان را هم تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.
یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت
«نقطه می‌خواست فرار کند» کتابی است به نویسندگی هشام مطر و تصویرگری جانلوکا بوتلو. این کتاب درباره‌ی «من» است، درباره‌ی تک‌تک ما، نه فقط انسان‌ها، که تک‌تک جانداران و هر چیزی که بر زمین و بیرون زمین و در جهان است. 
چهارشنبه, ۲۹ فروردین
«روزی که جنگ شد» داستانی تصویری، نوشته‌ی نیکولا دیویس (Nicola Davies) با تصویرگری ربه‌کا کب (Rebecca Cobb)، درباره‌ی جنگ، آوارگی، پناهندگان و آسیب‌های جنگ بر کودکان است. در یک روز معمولی که همه چیز خوب است، شاد هستید، به کارهای روزمره‌تان می‌رسید، یک‌باره جنگ می‌آید و همه چیز زیرورو می‌شود. خانه‌تان، شغل‌تان و آرزوهای‌تان از بین می‌رود و آواره می‌شوید. 
چهارشنبه, ۲۳ اسفند