آزاده خلیفی

در این صفحه می توانید اطلاعاتی از لیست کتاب ها، مقالات، خبرهای مرتبط با آزاده خلیفی را مشاهده کنید.

کتاب «لی‌ لی لی ‌لی حوضک» بازآفرینی ترانه‌متلی کهن است. محمدهادی محمدی، نویسنده و پژوهش‌گر نام‌آشنای ادبیات کودکان، در بازآفرینی متل‌ها، این‌بار، سراغ لی‌لی‌ حوضک رفته «تا از درون بندهای شکسته‌ی این ترانه‌متل روایتی تازه و کامل بیافریند.»
شنبه, ۱۷ آذر
از متل‌ها چه یاد گرفته و در یاد داریم؟ چرا این ترانه‌ها هنوز در ذهن ما جاری هستند؟ گویی با هر بار خواندن‌شان دوباره کودک می‌شویم و بازی بده‌بستان را تمرین می‌کنیم؛ چیزی به زمین می‌دهیم و زمین چیزی به ما. طبیعت بخشنده است، پاسخ ‌می‌دهد. آب بدهی سبز می‌شود و رویاننده، خوراک بزی را می‌دهد و بزی شیر به تو. در نهایت به زمین وابسته‌ایم و به دستان یک‌دیگر تا آب و نان از خاتونان بستانیم و دوان‌ دوان چرخ زندگی را بچرخانیم. ما ساخت این متل را از همان کودکی با شنیدن و تکرارش بلد شدیم؛ داد و ستد.
یکشنبه, ۱۱ آذر
«تمامی آموزه‌های روایی ما با داستان آغاز می‌شوند و ما از همین آموخته‌ها در ساختن داستان‌های واقعی سود می‌جوییم.[1]» در مجموعه داستان‌های بلند هوشنگ مرادی کرمانی داستان-حکایتی است به نام «آب‌انبار»‌ که از هرجنبه نگاه کنیم در کارهای او متفاوت، ویژه و تأمل برانگیز است. او این داستان را با نگاهی به حکایتی از «قابوس‌نامه» نوشته است. 
یکشنبه, ۱۳ آبان
هوشنگ مرادی کرمانی بیش از ۶۰ سال است که برای دو گروه سنی کودک و نوجوان و بزرگسال داستان می‌نویسد. اگرچه زندگی خود او یک داستان است (شما که غریبه نیستید) اما او روایتگر برشی از زندگی و فرهنگ مردم ایران و به ویژه مردم مناطق مرکزی ایران است. از این جهت داستان‌های هوشنگ مرادی کرمانی آینه‌ی زمان است که می‌توان خوب و بد، زشت و زیبا، بی‌معنا و بامعنا، گرسنه و سیر، سرگردان و استوار و بسیاری از دوقطبی‌های زندگی از جمله خود زندگی و مرگ را در آثارش واکاوید و جهت قلم او را شناخت. 
شنبه, ۲۴ شهریور
«ابی قایم ‌باشک بازی می‌کند» کتابی مقوایی از مجموعه‌ی «ابی»، نوشته‌ی ماریت هربرتس (Marjet Huiberts) و با تصویرگری میلیا پراخمان (Milja Praagman) است. ابی میمون کوچکی است که کنش‌هایش (مانند بازی کردن یا گشت‌و‌گذار در یک روز بارانی) چیزهایی درباره‌ی محیط زندگی، افزار‌ها، رنگ‌ها، فصل‌ها و... به کودک یاد می‌دهد.
سه شنبه, ۱۳ شهریور
مقاله پیشین را در سایت کتابک بخوانید: زندگی، زمانه و داستان‌های هوشنگ مرادی کرمانی بررسی مجموعه داستان «تهِ خیار» بخش ششم: صورتک همان صورت است
شنبه, ۲۷ مرداد
مقاله پیشین را در سایت کتابک بخوانید:  زندگی، زمانه و داستان‌های هوشنگ مرادی کرمانی بخش پنجم: آگاهی بازتابنده؛ ویرانه‌های جهانی رهایی‌یافته
دوشنبه, ۱۵ مرداد
کتاب «هاجستم واجستم» بازآفرینی ترانه-متلی کهن است. محمدهادی محمدی، نویسنده و پژوهشگرِ نام‌آشنای ادبیات کودکان، این ترانه-متل را در ریختی نو، با اندرونه‌ای (محتوایی) مناسب کودکان، بازآفریده و رضا دالوند آن را تصویرگری کرده است.
چهارشنبه, ۳ مرداد
داستان «لاک ‌پشت و من» را ماریت تورن‌کویست (Marit Tornqvist) نوشته و تصویرگری کرده است. این نویسنده و تصویرگر، مهارت ویژه‌ای در به تصویر درآوردن استعاره‌ها در تصویر و داستان دارد. «لاک‌ پشت و من» داستانی استعاری، زیبا و پر از رمزوراز و شگفتی است؛ داستانی درباره‌ی وطن، مهاجرت، عشق، هویت و مسئولیت؛ داستانی درباره‌ی دوستی عجیب پسری با یک لاک‌پشت! 
یکشنبه, ۳۱ تیر
«وپر، غول مهربان» قصه‌ای از مجموعه «کارت ‌های تصویری قصه ‌گویی» یا «کامی ‌شی ‌بای» است که اتسوکو نوزاکا (Etsuko Nozaka) آن را نوشته و نانا فوریا (Nana Furiya) تصویرگری کرده است.
چهارشنبه, ۲۷ تیر
«خرگوش بی دماغ» کتابی تصویری به نویسندگی آنابل لامرس (Annabel Lammers) و تصویرگری هانکه سیمنسما (Hanneke Siemensma) است؛ داستانی درباره‌ی یگانگی، پذیرش تفاوت‌‌ها و شایستگی دوست ‌داشته شدن.
چهارشنبه, ۶ تیر
«از ناکجا» کتابی تصویری به نویسندگی و تصویرگری کریس نیلر بالستور (Chris Bellesteros Naylor) است. «از ناکجا» درباره‌ی دوستی و ایجاد پیوند است یا بهتر است بگوییم درباره‌ی دوست ماندن با وجود دگرگونه شدن. برای دوستی بایست شبیه یکدیگر باشیم یا همین ‌که از چیزهای مشترکی حظ ببریم کافی است؟ مثلاً تماشای بالا آمدن ماه در آسمان شب، لذت نوشیدن یک فنجان چای کنار هم وقتی به چشم‌انداز مشترک پیش رو نگاه می‌کنیم؟ برای آغاز دوستی همین چیزهای ساده‌ی کوچک کافی است.
یکشنبه, ۳ تیر
«اردکی که آب دوست نداشت» داستانی تصویری است که استیو اسمال (Steve Small) نوشته و تصویرگری کرده است. استیو اسمال انیماتور، طراح و تصویرگر است و این نخستین کتابی است که خودش نوشته است؛ داستانی درباره‌ی دوستی و گشودگی به روی دیگری.     اما دوستی چیست؟ چطور دوستان خود را انتخاب می‌کنید؟ اصلاً ممکن است بتوانید با کسی دوست شوید که درست همان‌ چیزی را دوست دارد که شما از آن فراری هستید؟ 
چهارشنبه, ۳۰ خرداد
«غم‌ نامه‌ ی مایکل روزن» کتابی تصویری است به قلم مایکل روزن و تصویرگری کوئنتین بلیک. روزن شاعر و نویسنده‌ی سرشناس ادبیات کودکان است، و دوستداران ادبیات کودک در ایران او را با یکی از کلاسیک‌های منتخب پیتر هانت، با عنوان «می ‌خوایم یه خرس شکار کنیم»، می‌شناسند.
یکشنبه, ۲۰ خرداد
1. «من» چگونه روایت می‌شود «از لای در اتاق سرک می‌کشم، در نور گردی که از سقف روی اسباب و اثاث افتاده، رختخواب می‌بینم و کاسه و کماجدان و دیگ مسی و سماور بزرگ ورشویی که زیر نور برق می‌زند. هر وقت جایی می‌خواهند روضه بخوانند یا عروسی و عزاست، می‌آیند و سماور مادرم را می‌برند. [1]» در سایت کتابک بخوانید: زندگی، زمانه و داستان‌های هوشنگ مرادی‌کرمانی بخش نخست: مرادی کرمانی، روایت سرگردانی میان «‌من»‌ و «من دیگر»
یکشنبه, ۲۰ خرداد
«چمدان» کتابی تصویری به نویسندگی و تصویرگری کریس نیلر بالستور (Chris Ballesteros Naylor) است؛ داستانی درباره‌ی مهاجرت، مهربانی، پذیرش دیگری و دوستی. این کتاب به بیش از ۲۰ زبان ترجمه شده و منتقدانی بسیار آن را تحسین کرده‌اند.  خالد حسینی، نویسنده‌ی رمان بادبادک‌باز، می‌گوید: «کاش همه‌ی پدران و مادران «چمدان» را با فرزندان خود سهیم شوند. در زمانه‌ای که بیش از ۶۵ میلیون نفر در سراسر جهان به اجبار آواره شده‌اند، این کتاب داستان تصویری زیبایی است از مدارا و مهرورزی با هم‌نوعان.»
چهارشنبه, ۱۶ خرداد
کتاب «از مارها خوشم نمی‌آید» کتابی تصویری به نویسندگی نیکولا دیویس (Nicola Davies) و تصویرگری لوچیانو لوزانو (Luciano Lozano) است. کتاب ترکیبی از روایت داستانی و غیرداستانی است که ترکیب مورد علاقه‌ی نیکولا دیویس محسوب می‌شود. نیکولا دیویس، نویسنده‌ی این کتاب، جانورشناس است و مجری برنامه‌ی حیات‌وحش برای کودکان در بی‌بی‌سی است. 
چهارشنبه, ۹ خرداد
اگر ناچار شوید مهاجرت کنید، خانه را ترک کنید یا از وطن بگریزید چه با خودتان می‌برید؟ اگر و تنها اگر بتوانید یک چمدان با خودتان بردارید چه در آن می‌گذارید؟ آلبوم عکس‌ها؟ چند تکه لباس؟ سوغات‌هایی که شما را به یاد خانه بیاندازد؟ یادگارانی که عزیزانتان را به خاطرتان بیاورد؟ هر چیز گران‌قیمتی اگر دارید؟ یا یک فنجان چای‌خوری؟ اگر داروندارتان به اندازه همان یک چمدان باشد و مهاجرت نه به اختیار، که به اضطرار و با فرار و ترس همراه باشد چه؟چه با خودتان می‌برید؟ اصلا اگر چیز زیادی ندارید چمدان برای چی؟
چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت
«فقط پنج دقیقه دیگه…» کتابی تصویری است که مارتا آلتس (Marta Altes) نوشته و تصویرگری کرده است. این کتاب درباره‌ی مفهوم زمان است و از نگاه و زبان کودک (بچه‌روباه) روایت می‌شود.
یکشنبه, ۲ اردیبهشت