انید بلایتون از نویسندگان محبوب ادبیات کودکان انگلستان است که شماری از داستانهایش را با نام «مری پولاک» نوشته است.
او یکی از موفقترین و پرکارترین داستانسرایان سدهی بیستم است. «مدرسهی سنت کلر»، «مدرسهی مالوروی»، «نادی»، «پنج رفیق»، «شیطونترین دختر مدرسه» از محبوبترین مجموعه داستانهای اوست که برخی از آنها به زبان فارسی نیز برگردانده شده است. داستانهای او به ۹۰ زبان ترجمه شده و ۶۰۰ میلیون نسخه از کتابهایش به فروش رفته است.
انید بلایتون در سال ۱۸۹۷ در لندن زاده شد. او نخست تصمیم داشت آموزگار شود و برای آموزگاری آموزش دید. او ۵ سال آموزگار بود و تنها در اوقات فراغت به نوشتن میپرداخت. نخستین اثر او مجموعه شعری بود که در سال ۱۹۲۲ منتشر شد. بلایتون نخست بازنویسی قصههای فولکلور را آغاز کرد و سپس به نوشتن داستانهای مستقل خود پرداخت.
یکی از شناختهشدهترین شخصیتهای داستانی بلایتون «نادی» عروسکی چوبی است که ماجراهای آن در سرزمین اسباببازیها میگذرد. مجموعهی «نادی» از موفقترین مجموعههای اوست که ۲۰ میلیون نسخه از آن در دههی پنجاه در انگلستان به فروش رفت. نادی حتی به تلویزیون، این صحنهی نمایش نیز راه یافت. در سال ۲۰۰۹، سوفی اسمال وود، نوهی انید بلایتون، در شصتسالگیِ آفرینش «نادی» برای گرامیداشت دستاورد مادربزرگش داستان دیگری از این محبوب کودکان نوشت.
قویترین جنبهی آثار انید بلایتون، شخصیتهای داستانی کودک است که با کمترین کمک از جانب بزرگسالان به ماجراجویی میپردازند. داستانهای بلایتون بازتابدهندهی تخیل کودکان است. کودکان در داستانهای او شایسته و متکی به خود هستند و اوقاتشان را در خارج از خانه میگذرانند.
در سالهای آغازین دههی پنجاه بلایتون بسیار پرکار بود. بهطور متوسط، سالانه ۵۰ عنوان کتاب در سال منتشر میکرد که این میزان افزون بر انتشار «دوهفتهنامهی انید بلایتون» بود که از سال ۱۹۵۳ انتشار آن را آغاز کرده بود. او در سال ۱۹۵۹ به سبب بیماری مجبور شد انتشار این دوهفتهنامه را متوقف کند و پس از آن نیز کمکم نوشتن مجموعه داستانهایش را کنار گذاشت و در سالهای پایانی زندگیاش حافظهاش را از دست داد. در این دوران بود که منتقدان آثارش را نکوهش کردند و آنها را به «سم پنهان» تشبیه کردند؛ حتی قدرتهای محلی انتشار کتابهایش را ممنوع کردند. بلایتون به سبب استفاده از واژهی «لولو» برای افراد خارجی به نژادپرستی و به سبب نمایش زنان مطیع که از فعالیتهای خانگی لذت میبرند به تبعیض جنسیتی متهم شد. اکنون که چندین نسل از خوانندگان آثار بلایتون بدون مشکل خاصی بزرگ شدهاند و برخی از آنها هماکنون از نویسندگان قابل احترام هستند، این انتقادها خندهدار به نظر میرسد. با وجود این کتابهایی که هماکنون از او به چاپ میرسند نسخهی بازبینیشدهی آثار اوست و پیامها و تصاویر توهینآمیز آنها حذف شده است.
انید بلایتون در زمان مرگش، در سال ۱۹۶۸، یکی از سه نویسندگانی بود که آثارشان به بیشترین زبانها ترجمه شده است؛ هماکنون نیز کتابهای او در بسیاری از کشورها به فروش میرسد.