سازمانی است که اعضا آن به طور داوطلبانه برای ترویج و رشد ادبیات کودکان هند فعالیت می کند. این سازمان نمایندگی نویسندگان، تصویرگران، کتابداران، ویراستاران، ناشران و دیگر علاقه مندان به ادبیات کودکان را در هند برعهده دارد.
انجمن نویسندگان و تصویرگران کودک هند را " ک. شانکار پیلای" در سال ۱۹۸۱ بینان گذاری کرد. نام شانکار برای کودکان دنیا تداعی گر مسابقه ی بین المللی نویسندگی و نقاشی است که شانکار بنیان گذار آن بود و برگزاری آن را در طول نیم قرن بر عهده داشت. در دنیای کتاب نیز شانکار با بینان گذاری "نهاد کتاب کودک"، (Children Book Trust) در هند در سال ۱۹۵۷، پیشگام انتشار ادبیات کودکان هند به شمار می رود. هم اکنون پسر شانکار حامی این سازمان است.
در سال ۱۹۹۱ پروژه کتابخانه ی کودکان AWIC جایزه ی بین المللی آساهی برای ترویج کتابخوانی را دریافت کرد. "مانورما یافا"، یکی از اعضای این سازمان که در هیئت رئیسه IBBY برای ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۰ برگزیده شده بود به عنوان رئیس هیئت داوران جایزه آساهی با قی ماند.
" این سازمان، در سال ۱۹۹۸ میزبان بیست و ششمین کنگره جهانی IBBY درباره "کتاب های کودکان و صلح در کتاب های کودکان" بود.
انجمن تصویرگران و نویسندگان کودک هند از سال ۱۹۹۹ به عنوان شاخه ملی IBBY در هند فعالیت می کند. این سازمان پس از پیوستن به IBBY بر پایه اصول اخلاقی و اهداف سازمان جهانی IBBY عمل می کند. از دیگر فعالیت های AWIC، انتشار فصلنامه ی "نویسندگان و تصویرگران"، انتشار لیست کتاب های کودکان مناسب موجود در هند، انتشار واژه نامه برای کودکان ۶ تا ۹ سال، گردآوری قصه های قومی برای کودکان، تهیه راهنمای پدیدآورندگان ادبیات کودک هند، انتشار مجموعه ای از داستان، شعر و ترانه برا ی نوآموزان به عنوان بخشی از پروژه سوادآموزی و بسیاری برنامه های دیگر است که از سوی اعضا آن انجام می شود.
انجمن تصویرگران و نویسندگان کودک هند رهبری پروژه های سواد آموزی و پروژه های کتابخانه های کودکان را در هند بر عهده دارد. این سازمان کارگاه هایی را برای افزایش مهارت های نوشتن، تصویرگری و قصه گویی برای اعضای خود به طور مرتب برگزار می کند.
AWIC تاکنون رویدادهای ملی و بین المللی گوناگونی را در جهان سازمان دهی کرده است و همچنین در سال ۱۹۹۱ جایزه ی ترویج کتابخوانی آساهی را به دست آورده است.
بر پا کردن کتابخانه های کودکان در پارک ها و بخش کودکان بیمارستان ها، گسترش پروژ ه ی سواد آموزی، گسترش پروژه های انتشاراتی، سازمان دهی وبرنامه ریزی برای برگزاری نمایشگاه های سیار کتاب کودکان و تصویرگری، گسترش همکاری های بین المللی در زمینه ی ادبیات کودکان و پروژه کتاب درمانی از برنامه های در دست اجرای این سازمان است. یکی از برنامه های جالب این سازمان، پروژه کاتاواچان است. در این پروژه، قصه گویان داوطلب به مدرسه ها، کتابخانه ها، بیمارستان ها و دیگر نهادهای مربوط به کودکان سر می زنند و برای بچه ها کتاب می خوانند و فعالیت های ترویجی انجام می دهند تا به رشد و توسعه خلاقیت آن ها کمک کنند.