پژمان کاظم اصلانی
در این صفحه می توانید اطلاعاتی از لیست کتاب ها، مقالات، خبرهای مرتبط با پژمان کاظم اصلانی را مشاهده کنید.
پیش از شروع مطالعه، بخشهای نخست و دوم را در سایت کتابک بخوانید:
بازنمایی اختلال استرس بعد از آسیب (PTSD) در شخصیت «کاپیتان هوک» پویانمایی پیترپن (بخش نخست)
بازنمایی اختلال استرس بعد از آسیب (PTSD) در شخصیت "«کاپیتان هوک»" پویانمایی پیترپن (بخش دوم)
درمان PTSD
فرآیند درمان بیمار مبتلا به PTSD، تلفیقی از دو رویکرد روانشناسی شناختی و رفتاردرمانی است. مداخلات رفتاردرمانی شامل موارد زیر است:
یکشنبه, ۱۹ شهریور
پیش از شروع این بخش، بخش نخست را مطالعه کنید: بازنمایی اختلال استرس بعد از آسیب (PTSD) در شخصیت «کاپیتان هوک» پویانمایی پیترپن (بخش نخست)
یکشنبه, ۱۲ شهریور
پیتر پن از مشهورترین و محبوبترین داستانهای نوشتهشده برای کودکان و نوجوانان است. این داستان به قلم جیمز متیو بری، نویسندهی اسکاتلندی، در سال 1901 خلق شد و با استقبال بسیار مخاطبین روبهرو شد؛ به طوری که متیوبری در سال 1904، نمایشی را بر اساس این داستان تنظیم کرد و بر صحنه برد. این نمایش نیز موفقیت بسیاری پیدا کرد. پس از آن نمایشها، فیلمها و پویانماییهای بسیاری با الهام از این داستان ساخته شد و به نمایش درآمد.
یکشنبه, ۵ شهریور
ظهور فناوریهای نوین در عصر جدید، جنبههای مختلف زندگی انسان را تحت تاثیر قرار داده است. از دههی هشتاد قرن بیستم میلادی، با آغاز به کار رسانههای جمعی که اساس کارشان تصویر بود، این بیم در بین اهل اندیشه به مرور شکل گرفت که نکند این وسایل ارتباط جمعی که با سرعت در همه جا فراگیر شدهاند، جای کتاب را در بین افراد جامعه بگیرند. با گذشت زمان، اثبات شد که ترسی که اندیشمندان در آن سالها داشتند بیراه هم نبوده است. امروزه با گسترش فناوریهای دیجیتال، اشتیاق به کتابخوانی کاهش یافته است. ذائقهی انسانهای عصر جدید، دیگر خواندن رمانهای طولانی مانند برادران کارامازوف یا جنگ و صلح را برنمیتابد. خوب یا بد، جهان در حال تغییر است و طبیعی است که هرکسی که با این قطار سریع فناوری همراه نشود، در جایی از تاریخ جا میماند.
شنبه, ۲۳ بهمن
بخش نخست این مقاله را میتوانید در لینک زیر بخوانید:
بازنمایی اختلال بیرون هراسی (آگورافوبیا) در پویانمایی Frozen (یخ زده)، (بخش نخست)
دلایل ابتلا به آگورافوبیا
پژوهشگران این دلیلها را برای ابتلا به اختلال آگورافوبیا بیان کردهاند:
شنبه, ۲۰ آذر
پویانمایی «Frozen» را شرکت پویانمایی دیزنی در سال 2013 تولید کرد. این پویانمایی در بازار فروش جهانی موفقیتهای چشمگیری به دست آورد. این فیلم پویانمایی موزیکال که پر از رنگ، تصویر و آوازهای زیبا است، امروزه بخشی از خاطرات ماندگار خیلی از انسانها است. همهی ما تصویرهایی از شخصیتهای این پویانمایی را روی کیفهای مدرسه یا لوازم التحریرهای خود یا فرزندانمان داشتهایم و این نشاندهندهی علاقهی جهانی به این فیلم و جذابیت قهرمانان آن است. از این فیلم بعدها نسخههای دیگری هم تولید و حتی نمایشنامههایی هم بر اساس این داستان نوشته و بارها بر صحنهی تئاتر اجرا شد. فیلم پویانمایی Frozen، در همان سالِ تولید و انتشارش، برندهی جایزهی اسکار بهترین انیمیشن شد. از سویی سود حاصل از فروش آن در جهان به بیش از یک میلیارد دلار رسید. بخش مهمی از موفقیت این فیلم در شخصیتپردازی و روایتش از حالتهای روانی قهرمانان آن است.
شنبه, ۱۳ آذر
بخش نخست این مقاله را میتوانید از لینک زیر مطالعه کنید.
کتابخانهی دیجیتال چیست و چه مزایایی دارد؟ (بخش اول)
دوشنبه, ۸ آذر
کتابخانهی دیجیتال، پایگاه دادهی آنلاین است که مجموعهای از متن، تصویرهای ثابت و متحرک، صدا، اسناد دیجیتالی و یا فرمتهای دیگر رسانه دیجیتال است. این کتابخانه از راه اینترنت قابل دسترسی است. در کتابخانههای دیجیتال، نسخههای چاپی تبدیل به محتواهای دیجیتالی شدهاند، مانند تصویرهایی که از صفحههای کتابهایی است که در خطر از بین رفتن هستند. همچنین محتواهای مدرن دیجیتالی میتواند فرستهها (پُستها) ارسال شده در رسانههای اجتماعی باشد. کتابخانهی دیجیتال همراه با ذخیرهی محتوا، امکاناتی را برای سازماندهی این محتواها، جستوجو و بازیابی آنها فراهم کرده است.
سه شنبه, ۲۰ مهر
در افراد دچار «سندرم استکهلم و اختلال استرس پساآسیب»، نشانههایی مشترک است. تفاوت این دو اختلال، احساس تعلق خاطر، دلتنگی نسبت به گروگانگیر یا فرد آسیبرسان و حتی نگرانی نسبت به سرنوشت او در افراد دچار سندرم استکهلم است. در پویانمایی «دیو و دلبر»، هنگامی که بل از قلعهی دیو فرار میکند و دیو به دنبالش میرود، گرگها در جنگل به بل حمله میکنند، دیو از او دفاع میکند و زخمی میشود. در ادامهی داستان، بل برای دیو دلسوزی میکند و نگران حالش است. وقتی دشمنان دیو میخواهند به قلعهی او حمله کنند و او را از بین ببرند، بل به آنها میگوید که این دیو، خوشقلب است و نباید به او آسیب بزنند. این توجه و دغدغه نسبت به گروگانگیر، ویژگی مبتلایان به سندرم استکهلم است.
یکشنبه, ۱۱ مهر
دیو و دلبر قصهای نوشته رماننویس فرانسوی گابریل-سوزان بربو دو ویلنوو است که در سال ۱۷۴۰ به چاپ رسید. نویسندهای فرانسوی، به نام Jeanne-Marie Leprince de Beaumont(ژان ماری لپرینس دو بی مونت) این قصه را کوتاه و بازنویسی کرد و در سال ۱۷۵۶ میلادی منتشر کرد.
چهارشنبه, ۳۱ شهریور
مجموعهی پویانمایی «باب اسفنجی» یا «باب اسفنجی شلوار مکعبی»، برای اولین بار در سال 1999 در آمریکا پخش و منتشر شد اما خیلی سریع مخاطبان از سراسر جهان از آن استقبال کردند و فصل دوم آن به موفقیت بسیاری دست یافت، به گونهای که تا سال 2020، سیزده فصل از این سریال تولید و پخش شد و 4 فیلم پویانمایی سینمایی نیز با اقتباس از این مجموعه ساخته شد. «باب اسفنجی شلوارمکعبی»، تاکنون جایزههای مختلفی از جمله شش جایزه آنی[1]،هشت جایزه حلقه طلایی[2]، چهار جایزه امی[3]، 18 جایزه انتخاب کودکان آمریکایی و دو جایزه بفتا[4] از آن خود کرده است.
چهارشنبه, ۲۰ مرداد
«وینی پو» (Winnie-the-Pooh) نام پویانمایی معروفی است که بر اساس داستانی با همین نام، نوشتهی آلن الکساندر میلن، ساخته شده است. کتاب «وینی پو» اولین بار در اکتبر سال 1926 در انگلیس منتشر شد و پس از آن میلن «وینی پو» را با دو کتاب دیگر به نامهای «حالا ما 6نفریم» و «خانهی مخفی پو» ادامه داد. تصویرگر این سه کتاب «ای. اچ. شپرد» بود. به دلیل منحصربه فرد بودن تصویرگری این داستانها، از کارهای او به عنوان شاهکارهای تصویرگری کتاب کودکان یاد میشود.
چهارشنبه, ۲۳ تیر
مانگا چیست؟
مانگا، نوعی کمیک استریپ (داستان مصور) یا رمان گرافیکی است که در ژاپن منتشر میشود. اولین مانگاها در قرن بیستم در ژاپن طراحی و منتشر شدند. داستان مصور به شکل امروزی، در طی جنگ جهانی دوم، وارد ژاپن شد. پیش از آن، این نوع داستانها فقط در ایالات متحدهی آمریکا تولید میشد. اما پس از ورود آن به ژاپن، گسترش چشمگیری پیدا کرد تا آنجا که ژاپنیها در این زمینه، گوی سبقت را از آمریکاییها ربودند. البته فرم روایی مانگا در ژاپن پیشینهی تاریخی طولانی دارد. اما مانگاهای امروزی سابقهای کمتر از 100 سال در این کشور دارند.
یکشنبه, ۶ تیر
خلاصه داستان جادوگر شهر اُز
«جادوگر شگفتانگیز شهر اُز» رمانی است از ال. فرانک باوم که در آن دختری به نام دوروتی، پس از آن که گردباد او را به شهر اُز میبرد، باید دوباره راه برگشت به خانهاش را پیدا کند.
خانهی دوروتی با گردباد به شهر اُز رفته است.این خانه ناخواسته روی جادوگری بدجنس فرو میآید و او را از بین میبرد. دوروتی دمپاییهای نقرهای جادوگر را از پای او درمی آورد و میپوشد.
شنبه, ۲۵ اردیبهشت
در روز جهانی آموزگار در سال 2018، به موضوع حقِ داشتن آموزگار شایسته توجه شد. این موضوع به مناسبت هفتادمین سالگرد اعلامیهی حقوق بشر مطرح شد؛ زیرا آموزش و پرورش کودکان و داشتن آموزگارِ شایسته، یکی از حقوق اساسی بشر است. اما «آموزگار شایسته» دقیقاً چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
دوشنبه, ۳ آذر
«دشمن» یک کتاب تصویری درباره جنگی است که می تواند هر جنگی و در هرکجا باشد. روایتگر آن سربازی است که از تنهاییها، محرومیتها، ترسها، خشمها و سرانجام، تصمیم خود برای پایان دادن به جنگ میگوید.
شنبه, ۱۵ شهریور