نقطه

عنوان لاتین
The Dot

کلاس هنر تمام شده اما کاغذ نقاشی "واشتی" هنوز کاملا سفید است و خودش مثل سریش به صندلی چسبیده است. واشتی با خود می گوید :"خیلی مسخره است، من هنوز نتوانسته ام چیزی بکشم." معلم کنار او می آید و لبخندی می زند و از او می خواهد در برگه اش چیزی بکشد: یک خط، یک علامت یا حتی یک نقطه. واشتی با عصبانیت ماژیکی بر می دارد و ضربه محکمی بر کاغذ می زند: "بفرمایید!" معلم کاغذ را از روی میز برمی دارد و با دقت نگاه می کند.

بعد آن را به واشتی می دهد و با مهربانی به او می گوید: "حالا امضا ش کن." هفته بعد، وقتی واشتی به کلاس هنر می رود از دیدن تابلویی که بالای میز معلمش به دیوار آویزان است تعجب می کند، چون همان نقطه کوچکی است که واشتی کشیده بود، نقطه او در یک قاب طلایی کنگره ای! واشتی با خود می گوید: " این که کاری ندارد، من نقطه های بهتر از این می توانم بکشم ." و این آغازی است برای او که خود را بیابد و قدم به دنیای ناشناخته نقاشی بگذارد. واشتی در داستان " نقطه " با یک دعوت مهربانانه از طرف معلمش رو به رو می شود، دعوتی برای ابراز وجود، برای سهیم کردن دیگران در استعداد های خود و برای یک حرکت خلاقانه کوچک که به کاری بزرگ می انجامد.

این داستان، به کودکان ناامید اعتماد به نفس می دهد تا برای انجام کارها نخستین قدم را بردارند، حتی اگر سخت و غیر ممکن باشد، حتی اگر موفق نشوند و حرکت آن‌ها پیش پا افتاده باشد، مثل گذاشتن یک نقطه در یک صفحه.

خواندن این کتاب را به مربیان آموزشی و آموزگاران نیز پیشنهاد می کنیم.

گزیده‌هایی از کتاب

"اگر بتوانم نقطه های کوچک بکشم.
پس نقطه های بزرگ را هم می توانم بکشم."
واشتی برای کشیدن نقطه های بزرگ تر،
قلم موی بزرگ تری برداشت
و روی کاغذ بزرگ تری، رنگ هایش را پاشید.

برگردان
اکرم حسن
تهیه کننده
ژاله فروهر
سال نشر
۱۳۸۶
قالب کتاب
نویسنده
Peter H. Reynolds, پیتر اچ. رینولدز
Submitted by admin on