فهرست کتاب های تألیفی برای کودکان ۳ - ۶ سال
در این صفحه کتابهای فهرست کتاب های تالیفی برای کودکان ۳ - ۶ سال آورده شده است.
کتاب خواندن به کودکان کمک میکند دایره لغاتشان را بسازند، قدرت تجسمشان را تحریک میکند و به پیشرفت توانایی برقراری ارتباط آنها کمک میکند. البته خواندن هر کتابی توصیه نمیشود و انتخاب کتاب از مهترین مراحل این فرایند است. کتاب خواندن باعث میشود کودک با مفهوم داستانها، اعداد، حروف، رنگها و اشکال آشنا شود و به این صورت او از جهان اطرافش اطلاعات به دست میآورد و حافظه و مهارتهای گفتاریاش را تقویت میکند.
کتاب «هاجستم واجستم» بازآفرینی ترانه-متلی کهن است. محمدهادی محمدی، نویسنده و پژوهشگرِ نامآشنای ادبیات کودکان، این ترانه-متل را در ریختی نو، با اندرونهای (محتوایی) مناسب کودکان، بازآفریده و رضا دالوند آن را تصویرگری کرده است.
چهارشنبه, ۳ مرداد
«آفتاب مهتاب چه رنگه؟» سرودهی پروین دولتآبادی از شاعران بزرگ کودکان ایران است که فلسفهی عمیق چرخش روز و شب را در خود دارد و در این چرخش خواب و بیداری، رنگها و زیباییهای زمین و آسمان، شور و جنبش زندگی کودکانه و بازی ماه و خورشید با شیواترین کلام روایت شده است. این کتابِ تصویری متناسب با موضوع و شعر آن بهصورت یکپارچه و آکاردئونی تصویرگری و طراحی شده است. تصاویر کتاب آمدن شب و روز، و آفتاب و مهتاب را بهصورت بازیگون نشان دادهاند که برای بلندخوانی و نمایش خلاق بسیار مناسب است.
سه شنبه, ۳۱ مرداد
کتاب «گربه دارم چه زرنگ» روایتی کودکانه است که داستان گربهای پرانرژی و پرتحرک را در قالب ترانهای کودکانه روایت میکند. گربهی زرنگِ داستان از شهرها و کشورهای گوناگون دنیا دیدن میکند و در این سفر دورودراز کالاها و اجناسی را با خود میبرد و میآورد. در اولین بخش کتاب، به شغل گربه، که خریدوفروش کالاست، اشاره میشود؛ شغلی که تجربهها و سفرهای زیادی را با خود به همراه دارد.
سه شنبه, ۲۴ آبان
«اتاق دوستداشتنی من» داستان دختری بدون نام است که در اتاقاش خیالپردازیهای رنگین و شیرینی دارد؛ دختری که میتواند هر کودکی در هر جایی باشد.
شنبه, ۱ مرداد
بچه گربهها عاشق بازی با گولههای کاموایی هستند. پیشی بازیگوش ما هم دنبال این گوله کامواهای رنگی میدود و بازی میکند. از قرمز شروع میکند و ناگهان توپک کاموایی دیگری جلویش ظاهر میشود. بزرگسالی که این کتاب تصویری مقوایی را با کودک سهیم میشود در صفحه نخست که تنها این جمله آمده است که «پیشی خیلی بازیگوش است» از او میپرسد پیشی چه میکند؟ توپک پیشی چه رنگی است؟ این پرسش در صفحات دیگر نیز میتواند تکرار شود و کودک را به سخن گفتن، بازگو کردن نام رنگها و شمارش تشویق کند. در پایان پیشی در مییابد که این توپکهای کاموایی برای بازی نبوده است.
سه شنبه, ۱۷ اسفند
«تو میدانی پیشی کجاست؟» کتاب تصویری مقوایی از گونه توصیفی ساده است.
«تو میدانی پیشی کجاست؟» پرسشی است که از روی جلد تا پایان کتاب تکرار میشود تا کودک را به جست و جو و پاسخ گویی بر انگیزاند.
شنبه, ۱۴ اسفند
جایی میان کوه و جنگل انبوه
نزدیک رود، دهی کوچک بود.
توی این ده، مادرجان کلبه داشت
یک دختر و یک گربه داشت.
چهارشنبه, ۲۷ بهمن
«والک و رویای سفر» داستانی است لطیف و شاعرانه. داستانی درباره کشف ناشناختهها، دنبال کردن رویاها و رویارویی با تجربههای هیجانانگیز و نو.
چهارشنبه, ۲۰ بهمن
کتاب «قانونهای آبکی» داستان موجودات زنده یک برکه است که با اینکه در آب زندگی میکنند، اما یک قانون مهم دارند: همه باید در مصرف آب صرفهجویی کنند!
سه شنبه, ۲۷ مهر
«چرا صبر کنم؟» یکی دیگر از مجموعه داستانهای فیلی و فیگی است. روی جلد کتاب تنها تصویر بزرگ فیلی را با چشمانی خیره، خرطومی آویزان و دستانی بند چانهاش میبینیم. فیلی منتظر یک غافلگیری است که فیگی قرار است به او پیشکش کند و برای دریافت آن باید تا صفحات پایانی کتاب صبر کند. اگر شما هم میخواهید بدانید این غافلگیری ارزش صبر کردن را دارد یا نه، لطفا بدون اینکه کتاب را از آخر به اول بخوانید، در مسیر این غافلگیری با فیلی همراه شوید!
دوشنبه, ۲۶ مهر
کتاب «هر کسی کاری داره» با زبان شعر به کودکان درباره شغلهای مختلفی توضیح میدهد که اغلب آنها را هر روز در محله خود میتوانند ببینند. شغلهایی مانند میوه فروش، بنا، رفتگر، قصاب و غیره.
دوشنبه, ۸ شهریور
کتاب «ما» از مجموعه کتاب «قصههای نترسناک» به ترس کودک از تنهایی و جدایی از والدین میپردازد و او را کمک میکند تا با ترسش روبرو شود.
سه شنبه, ۱۹ مرداد
کتاب «دس دسی باباش مییاد» کتابی است پر از بازی و رنگ و شور. بازیهای کودکانهٔ قدیمی و بازیهای فراموش شده. کتاب، بازیهای آهنگین کودکان قدیم را برای نسلی دیگر بازخوانی و یادآوری میکند.
چهارشنبه, ۲۳ تیر
کتاب «ای همزبان خاموش» مجموعه شعری در ستایش همزبان خاموش ما، کتاب، است.
چهارشنبه, ۲۶ خرداد
دارکوبها بهانهاند، بهانهای برای داستانی کردن روایت کودکان کم شنوا و ناشنوا که به سبب این کم توانی، همیشه از جامعه کنار گذاشته شدهاند و آن جا هم که به آنها توجه شده، نیازهای واقعیشان برآورده نشده است. چرا ۱۸ و چرا ۲؟ این شکستن عددها و بعد دوباره جمع بستنشان چه معنایی دارد؟ چرا نویسنده برای بیان نیازها و خواست های این گروه از کودکان به داستانی نمادین و استعاری روی آورده است؟ داستانپردازی از راه تمثیل و استعاره در فرهنگ بشری پیشینهای چندین هزار ساله دارد. از آن هنگام که بزرگسالان متوجه شدند که کودکان در قالب داستانهای تمثیلی و استعاری بهتر میتوانند معنای نهفته در روایت را بفهمند.
شنبه, ۱۸ بهمن
داستانهای کودکان کارکردهای متفاوتی دارند. گاهی داستان در ظاهر برای سرگرمی کودک است، اما به توان زبان گفتاری کودک کمک میکند. به همین دلیل باید گفت که داستانهای کودکان به ویژه وقتی که تصویری هستند، کارکردهای چندگانهای دارند.
سه شنبه, ۱۴ بهمن
روایت «آدم کوچک و خوابهای بزرگ» به یکی از کلیدیترین نگرشهای کودکان خردسال درباره زود بزرگ شدن میپردازد. این روایت میکوشد در بستر ادبیاتی سنجیده، نخست موضوع نیاز به بزرگ شدن و بزرگ دیده شدن را در کودکان بشکافد و در فرجام با کنشهایی که بهمن کوچولو شخصیت اصلی داستان انجام میدهد این احساس را به او ببخشد که اندازه خود بودن بسیار بهتر و کارسازتر است.
شنبه, ۳ آبان
«لطفا چراغ را روشن بگذار» یک داستان تخیلی با چاشنی طنز درباره ترس از تاریکی و هیولاست. شاهزاده کوچولو میخواهد چراغ روشن باشد تا بچه هیولا به اتاقش نیاید. از طرفی بچه هیولا هم میخواهد چراغ روشن باشد تا دختر کوچولو به اتاقش نیاید.
چهارشنبه, ۱۹ شهریور
«گربه آقای براون» کتابی عجیب دربارهی یک دوستی عجیب است دربارهی یک عشق است که پایانی عجیب دارد؛ اما ساده با راهحلی شگفت!
چهارشنبه, ۱۴ خرداد
کودکان عاشق تکرارند. در این مجموعه میتوانید با تکرار «کی بود؟ کی بود؟» همچنان آنها را مشتاق نگهدارید.
آنها عاشق بازیگوشیاند. حقیقت این است که بازیگوشیهای شاعر نامآشنای این مجموعه گاهی حتی از بازیگوشیهای بچهها هم فراتر میرود و به قول معروف دست آنها را از پشت میبندد.
یکشنبه, ۴ خرداد