معرفی کتاب های مناسب برای کودکان ۱۰ - ۱۲ سال

در این صفحه  کتاب های مناسب برای کودکان ۱۰ - ۱۲ سال معرفی شده‌اند.

در سال‌های پایانی دبستان، کودکان به مهارت کافی برای خواندن و نوشتن دست یافته‌اند و می‌توانند متن‌هایی بلندتر را بخوانند. با وجود این‌که در این سن کودکان می‌توانند به صورت مستقل کتاب بخوانند، اما باز هم از اهمیت بلندخوانی با کودکان نباید غافل شوید. بهتر است گاهی به صورت جمعی کتاب بخوانید و درباره‌ی موضوع کتاب بحث و تبادل نظر کنید. به این شکل کودک فرصت پیدا می‌کند درباره‌ی کتاب فکر کند، نظر خود را بگوید و نظر دیگران را بشنود.

کتاب‌هایی که مهارت‌های فردی و اجتماعی کودکان را تقویت کند، می‌ توانند برای‌شان بسیار مناسب باشند. دوست‌یابی، همکاری و مشارکت، پذیرش تفاوت‌های فردی، مهارت حل مساله و... موضوعاتی هستند که برای این گروه سنی توصیه می‌شوند. در این‌جا، فهرستی از این کتاب‌ها برای شما آورده شده است.

زیر دسته بندی ها
«چرا؟»، به نویسندگی و تصویرگری لی‌لا پراب (Lila prap)، کتابی جست‌وجوگر، بازی‌گون، خلاق و علمی است که پر از پرسش‌‌و‌پاسخ‌های عجیب و شیرین است. کتابی که هر کودکی را شیفته‌ی دانستن و جست‌وجو می‌کند. این کتاب با سبک بازی‌گونش از کودکان می‌خواهد پاسخ‌های شخصی خودشان را به پرسش‌ها بدهند و البته که ارائه‌ی هر پاسخی هم مجاز است! در هر صفحه، پاسخ‌های شیطنت‌آمیز و بامزه در پیرامون و درون تصویرها با فونت و اندازه‌ی بزرگ نوشته شده‌ است و پاسخ درست علمی نیز با علامت ستاره در گوشه‌ی تصویر به چشم می‌خورد.
چهارشنبه, ۵ دی
زلزله پدیده‌ای طبیعی است که حاصل لغزش‌های صفحات زمین‌شناسی کره‌ی زمین است. این لغزش‌ها گاه به‌قدری شدیدند که موجب آسیب زدن و تخریب محیط زندگی انسان‌ها می‌شوند. «بچه ها، پدر و مادرها برای زلزله آماده شوید!: آمادگی مدرسه و خانواده در برابر زلزله» کتابی مصور است که، در قالب داستانی آموزشی، زلزله و چگونگی مقابله با آن را به کودکان می‌آموزد. اما درباره‌ی زلزله به‌جز جنبه‌ی فیزیکی باید به جنبه‌های فرهنگی‌ هم توجه کرد؛ به این معنا که در هر کشوری، در هنگام بروز زلزله باید به رفتار‌های فرهنگی متفاوتی توجه کرد.
دوشنبه, ۲۳ مهر
«ریگو و رزا» کتابی است به نویسندگی لورنتس پائولی (Lorenz pauli) و تصویرگری کاترین شرر (Kathrin scharer)؛ کتابی درباره‌ی اعتماد، دوستی، احساسات و ترس؛ کتابی که هر خواننده‌ای را درگیر پرسش‌های عمیق و زیبا درباره‌ی زندگی خواهد کرد؛ کتابی که یادمان می‌دهد پرسش‌ها همیشه به پاسخ نیاز ندارند و گاه جواب می‌تواند سفر سؤال‌ها را خراب کند: «بعضی سؤالات مثل آغاز یک سفر هستند. تو با چشم و گوش باز به راه می‌افتی و از سؤالی به سؤالی دیگر می‌روی.» این کتاب داستان‌هایی از رابطه‌ی میان یک پلنگ ایرانی و یک موش در باغ‌‌‌وحشی در سوئیس است.
یکشنبه, ۸ مهر
«کتاب‌فروشی نیست در جهان» به نویسندگی و تصویرگری شینسوکه یوشی‌تکه (Shinsuke Yoshitake) کتابی گرافیکی و کمیک درباره‌ی کتاب است! کتابی عجیب درباره‌ی یک کتاب‌فروشی که تنها موضوع کتاب‌هایش کتاب‌ها هستند! البته این کتاب‌ها شبیه هیچ‌یک از کتاب‌هایی که تاکنون دیده‌اید، نیستند! 
چهارشنبه, ۲۸ شهریور
«باد دست من را می‌گیرد» شامل اشعاری سروده‌ی صفورا نیری و به تصویرگری سلیمه باباخان است. در این کتاب، شاعر همچون مجموعه‌شعرهای پیشینش به مفاهیمی مانند عشق، انتظار، غم و آینده پرداخته است؛ مضامینی که مانند همه‌ی شعرهای او در پیوند با طبیعت هستند. نیری طبیعت را بخشی از انسان می‌داند و انسان را شبیه به طبیعت. او از ماه و خورشید گرفته تا درختان و باد و پرنده‌ها، از تمام عناصر، بهره می‌برد تا احساسات انسانی را نشان دهد و از آرزوهای خویش و امیال بشری سخن بگوید. 
چهارشنبه, ۲۱ شهریور
صدای قاروقور شکم دایناسور او را از خواب بیدار کرد. او همه‌ی خانه را زیرورو کرد اما چیزی برای خوردن پیدا نکرد. پس با خود گفت: «باید راه‌حلی برای سیر کردن شکمم پیدا کنم.»به عنوان اولین اقدام سراغ کتابخانه پدربزرگش رفت، کتابی را برداشت و با این عبارت روبرو شد:«چند راه‌حل ساده برای سیر کردن شکم یک دایناسور گرسنه.»با بی‌میلی یک صفحه از آن را خواند. کتاب را گوشه‌ای انداخت و گفت: «چه راه‌حل مسخره‌ای یک دایناسور از گرسنگی بمیرد بهتر است تا این‌که شکمش را با راه‌حل‌های مزخرف پر کند.»
یکشنبه, ۱۸ شهریور
داستان «لاک ‌پشت و من» را ماریت تورن‌کویست (Marit Tornqvist) نوشته و تصویرگری کرده است. این نویسنده و تصویرگر، مهارت ویژه‌ای در به تصویر درآوردن استعاره‌ها در تصویر و داستان دارد. «لاک‌ پشت و من» داستانی استعاری، زیبا و پر از رمزوراز و شگفتی است؛ داستانی درباره‌ی وطن، مهاجرت، عشق، هویت و مسئولیت؛ داستانی درباره‌ی دوستی عجیب پسری با یک لاک‌پشت! 
یکشنبه, ۳۱ تیر
«ماه پری» داستانی است که در طولانی‌ترین شب سال، شب یلدا، رخ می‌دهد. اما این حقیقت در انتهای داستان مشخص می‌شود. 
چهارشنبه, ۲۰ تیر
مجموعه‌ی شش‌جلدی ‌کتاب‌های «زنان و مردانی که ایران را ساخته ‌اند» شامل زندگی‌نامه‌هایی از آبادگران و کوشندگانی خستگی‌ناپذیر است که در طول حیات خود، کمر به آبادی ایران بسته‌اند. هر کتاب از این مجموعه‌ را نویسنده و تصویرگری متفاوت نوشته و تصویرگری کرده است. در این مجموعه، اشخاصی چون آذر اندامی، علی‌اکبر دهخدا، اصغر قندچی، مریم میرزاخانی، غلامعلی بسکی و همایون صنعتی‌زاده معرفی شده‌اند.
دوشنبه, ۱۸ تیر
«دادا» به نویسندگی جرمانو زولو (Germano Zullo) و تصویرگری آلبرتین زولو (Albertine Zullo)، کتابی است درباره‌‌ی اهمیت دوستی. «دادا» کتابی متفاوت است؛ چون یکی از دو شخصیت اصلی این کتاب یک اسب است!  خرید کتاب کودک درباره دوستی
شنبه, ۲۶ خرداد
«غم‌ نامه‌ ی مایکل روزن» کتابی تصویری است به قلم مایکل روزن و تصویرگری کوئنتین بلیک. روزن شاعر و نویسنده‌ی سرشناس ادبیات کودکان است، و دوستداران ادبیات کودک در ایران او را با یکی از کلاسیک‌های منتخب پیتر هانت، با عنوان «می ‌خوایم یه خرس شکار کنیم»، می‌شناسند.
یکشنبه, ۲۰ خرداد
کتاب «از مارها خوشم نمی‌آید» کتابی تصویری به نویسندگی نیکولا دیویس (Nicola Davies) و تصویرگری لوچیانو لوزانو (Luciano Lozano) است. کتاب ترکیبی از روایت داستانی و غیرداستانی است که ترکیب مورد علاقه‌ی نیکولا دیویس محسوب می‌شود. نیکولا دیویس، نویسنده‌ی این کتاب، جانورشناس است و مجری برنامه‌ی حیات‌وحش برای کودکان در بی‌بی‌سی است. 
چهارشنبه, ۹ خرداد
گرچه در طول تاریخ کره‌ی زمین، اقلیم پیوسته در حال تغییر بوده و سیاره‌ی ما روزهای سرد و گرم بسیاری را از سر گذرانده است، اما در سال‌های اخیر، اقلیم با شتاب زیادی در حال تغییر است. رویدادی که دانش‌مندان و فعالان محیط‌زیست را بسیار نگران کرده است. به همین سبب است که بسیاری این روزها درباره‌ی تغییرات اقلیمی و تاثیرات آن صحبت می‌کنند. به‌ویژه‌ در منطقه‌ای از جهان که ما در آن زندگی ‌می‌کنیم تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین احتمالاً آینده‌ی بسیاری از ما را دگرگون خواهد کرد و باعث خواهد شد تا با چالش‌های زیادی دست‌وپنجه نرم کنیم.
یکشنبه, ۶ خرداد
«آرزوهای ابری»، به نویسندگی محمدهادی محمدی و تصویرگری نوشین صفاخو، کتابی است در ستایش رؤیا و آزادی. این کتاب از کودکانی می‌گوید که از دارایی دنیا، فقط تخیل نصیب‌شان شده است؛ کودکانی که می‌توانند و بلدند بر صفحه‌ی آسمان با خیالات رنگین نقاشی بکشند و رؤیا ببافند.
چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت
«نقطه می‌خواست فرار کند» کتابی است به نویسندگی هشام مطر و تصویرگری جانلوکا بوتلو. این کتاب درباره‌ی «من» است، درباره‌ی تک‌تک ما، نه فقط انسان‌ها، که تک‌تک جانداران و هر چیزی که بر زمین و بیرون زمین و در جهان است. 
چهارشنبه, ۲۹ فروردین
کتاب تصویری «واقعاً جدی جدی!» درباره‌ی رابطه‌ی پدربزرگ با نوه‌‌اش چارلی است. 
چهارشنبه, ۱۵ فروردین
«اسباب‌کشی به خانه‌ی نو» داستانی درباره‌ی اسبا‌ب‌کشی جانوران است. عجیب است! مگر جانوران هم اسباب‌کشی می‌کنند؟ بله، انواع خزندگان، آبزیان، چهارپایان، پرندگان و حشرات، اسباب‌های خانه را به سر و دندان و کمرشان دارند و با هم به خانه‌ی تازه می‌روند؛ یعنی قرار است تمساح با پرندگان در یک خانه زندگی ‌کند؟! کتاب که همین را به ما می‌گوید و با تصاویرش به مخاطب نشان می‌دهد که تمام جانوران می‌خواهند از طبیعت به خانه‌ای در شهر بروند!
سه شنبه, ۱۰ بهمن
زندگی‌نامه یکی از معروف‌ترین شاعران معاصر تاجیکستان که سال‌هاست برای کودکان و نوجوانان می‌سراید جوره هاشمی است. جوره هاشمی در نهم ژانویه‌ی 1948م. در شهر کانی بادام به دنیا آمد. و در حال حاضر نیز مدیر شعبه‌ی ادبیات کودکان نشریات معارف، در شهر دوشنبه، است.
چهارشنبه, ۲۰ دی
کتاب دو جلدی «به تماشای پرندگان برویم!» کتابی غیرداستانی و علمی-اطلاعاتی با موضوع پرنده‌نگری است. تماشای پرندگان یا پرنده‌نگری یعنی دیدن و چشم داشتن تفریحی به پرندگانِ زنده در زیستگاه طبیعی‌شان.
یکشنبه, ۱۷ دی
«ملودی و جزیره‌ی موسیقی» داستانی است درباره‌ی موسیقی و آواز، شادی و دوستی و صلح در سفری شگفت با یک کشتی شناور که حتی موتورش از سازهای موسیقی ساخته شده است!  ملودی، دختری با موی مشکی و پوستی تیره، با کشتی شناور خود به جزیره‌ای می‌رسد. مردم جزیره از دیدن او شاد می‌شوند و برایش هورا می‌کشند. اما هنگامی‌که ملودی از پل متحرک کشتی پایین می‌آید، ترومپتش بال می‌زند و از کشتی دور می‌شود! همان ترومپتی که راهِ سفر به جزیره را به او نشان داده بود! 
دوشنبه, ۱۳ آذر