«ریگو و رزا» کتابی است به نویسندگی لورنتس پائولی (Lorenz pauli) و تصویرگری کاترین شرر (Kathrin scharer)؛ کتابی دربارهی اعتماد، دوستی، احساسات و ترس؛ کتابی که هر خوانندهای را درگیر پرسشهای عمیق و زیبا دربارهی زندگی خواهد کرد؛ کتابی که یادمان میدهد پرسشها همیشه به پاسخ نیاز ندارند و گاه جواب میتواند سفر سؤالها را خراب کند: «بعضی سؤالات مثل آغاز یک سفر هستند. تو با چشم و گوش باز به راه میافتی و از سؤالی به سؤالی دیگر میروی.» این کتاب داستانهایی از رابطهی میان یک پلنگ ایرانی و یک موش در باغوحشی در سوئیس است.
«کتابفروشی نیست در جهان» به نویسندگی و تصویرگری شینسوکه یوشیتکه (Shinsuke Yoshitake) کتابی گرافیکی و کمیک دربارهی کتاب است! کتابی عجیب دربارهی یک کتابفروشی که تنها موضوع کتابهایش کتابها هستند! البته این کتابها شبیه هیچیک از کتابهایی که تاکنون دیدهاید، نیستند!
«باد دست من را میگیرد» شامل اشعاری سرودهی صفورا نیری و به تصویرگری سلیمه باباخان است. در این کتاب، شاعر همچون مجموعهشعرهای پیشینش به مفاهیمی مانند عشق، انتظار، غم و آینده پرداخته است؛ مضامینی که مانند همهی شعرهای او در پیوند با طبیعت هستند. نیری طبیعت را بخشی از انسان میداند و انسان را شبیه به طبیعت. او از ماه و خورشید گرفته تا درختان و باد و پرندهها، از تمام عناصر، بهره میبرد تا احساسات انسانی را نشان دهد و از آرزوهای خویش و امیال بشری سخن بگوید.
صدای قاروقور شکم دایناسور او را از خواب بیدار کرد. او همهی خانه را زیرورو کرد اما چیزی برای خوردن پیدا نکرد. پس با خود گفت: «باید راهحلی برای سیر کردن شکمم پیدا کنم.»به عنوان اولین اقدام سراغ کتابخانه پدربزرگش رفت، کتابی را برداشت و با این عبارت روبرو شد:«چند راهحل ساده برای سیر کردن شکم یک دایناسور گرسنه.»با بیمیلی یک صفحه از آن را خواند. کتاب را گوشهای انداخت و گفت: «چه راهحل مسخرهای یک دایناسور از گرسنگی بمیرد بهتر است تا اینکه شکمش را با راهحلهای مزخرف پر کند.»
داستان «لاک پشت و من» را ماریت تورنکویست (Marit Tornqvist) نوشته و تصویرگری کرده است. این نویسنده و تصویرگر، مهارت ویژهای در به تصویر درآوردن استعارهها در تصویر و داستان دارد. «لاک پشت و من» داستانی استعاری، زیبا و پر از رمزوراز و شگفتی است؛ داستانی دربارهی وطن، مهاجرت، عشق، هویت و مسئولیت؛ داستانی دربارهی دوستی عجیب پسری با یک لاکپشت!
«ماه پری» داستانی است که در طولانیترین شب سال، شب یلدا، رخ میدهد. اما این حقیقت در انتهای داستان مشخص میشود.
مجموعهی ششجلدی کتابهای «زنان و مردانی که ایران را ساخته اند» شامل زندگینامههایی از آبادگران و کوشندگانی خستگیناپذیر است که در طول حیات خود، کمر به آبادی ایران بستهاند. هر کتاب از این مجموعه را نویسنده و تصویرگری متفاوت نوشته و تصویرگری کرده است. در این مجموعه، اشخاصی چون آذر اندامی، علیاکبر دهخدا، اصغر قندچی، مریم میرزاخانی، غلامعلی بسکی و همایون صنعتیزاده معرفی شدهاند.
«دادا» به نویسندگی جرمانو زولو (Germano Zullo) و تصویرگری آلبرتین زولو (Albertine Zullo)، کتابی است دربارهی اهمیت دوستی. «دادا» کتابی متفاوت است؛ چون یکی از دو شخصیت اصلی این کتاب یک اسب است!
خرید کتاب کودک درباره دوستی
«غم نامه ی مایکل روزن» کتابی تصویری است به قلم مایکل روزن و تصویرگری کوئنتین بلیک. روزن شاعر و نویسندهی سرشناس ادبیات کودکان است، و دوستداران ادبیات کودک در ایران او را با یکی از کلاسیکهای منتخب پیتر هانت، با عنوان «می خوایم یه خرس شکار کنیم»، میشناسند.
کتاب «از مارها خوشم نمیآید» کتابی تصویری به نویسندگی نیکولا دیویس (Nicola Davies) و تصویرگری لوچیانو لوزانو (Luciano Lozano) است. کتاب ترکیبی از روایت داستانی و غیرداستانی است که ترکیب مورد علاقهی نیکولا دیویس محسوب میشود. نیکولا دیویس، نویسندهی این کتاب، جانورشناس است و مجری برنامهی حیاتوحش برای کودکان در بیبیسی است.
گرچه در طول تاریخ کرهی زمین، اقلیم پیوسته در حال تغییر بوده و سیارهی ما روزهای سرد و گرم بسیاری را از سر گذرانده است، اما در سالهای اخیر، اقلیم با شتاب زیادی در حال تغییر است. رویدادی که دانشمندان و فعالان محیطزیست را بسیار نگران کرده است. به همین سبب است که بسیاری این روزها دربارهی تغییرات اقلیمی و تاثیرات آن صحبت میکنند. بهویژه در منطقهای از جهان که ما در آن زندگی میکنیم تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین احتمالاً آیندهی بسیاری از ما را دگرگون خواهد کرد و باعث خواهد شد تا با چالشهای زیادی دستوپنجه نرم کنیم.
«آرزوهای ابری»، به نویسندگی محمدهادی محمدی و تصویرگری نوشین صفاخو، کتابی است در ستایش رؤیا و آزادی. این کتاب از کودکانی میگوید که از دارایی دنیا، فقط تخیل نصیبشان شده است؛ کودکانی که میتوانند و بلدند بر صفحهی آسمان با خیالات رنگین نقاشی بکشند و رؤیا ببافند.
«نقطه میخواست فرار کند» کتابی است به نویسندگی هشام مطر و تصویرگری جانلوکا بوتلو. این کتاب دربارهی «من» است، دربارهی تکتک ما، نه فقط انسانها، که تکتک جانداران و هر چیزی که بر زمین و بیرون زمین و در جهان است.
کتاب تصویری «واقعاً جدی جدی!» دربارهی رابطهی پدربزرگ با نوهاش چارلی است.
«اسبابکشی به خانهی نو» داستانی دربارهی اسبابکشی جانوران است. عجیب است! مگر جانوران هم اسبابکشی میکنند؟ بله، انواع خزندگان، آبزیان، چهارپایان، پرندگان و حشرات، اسبابهای خانه را به سر و دندان و کمرشان دارند و با هم به خانهی تازه میروند؛ یعنی قرار است تمساح با پرندگان در یک خانه زندگی کند؟! کتاب که همین را به ما میگوید و با تصاویرش به مخاطب نشان میدهد که تمام جانوران میخواهند از طبیعت به خانهای در شهر بروند!
زندگینامه
یکی از معروفترین شاعران معاصر تاجیکستان که سالهاست برای کودکان و نوجوانان میسراید جوره هاشمی است. جوره هاشمی در نهم ژانویهی 1948م. در شهر کانی بادام به دنیا آمد. و در حال حاضر نیز مدیر شعبهی ادبیات کودکان نشریات معارف، در شهر دوشنبه، است.
کتاب دو جلدی «به تماشای پرندگان برویم!» کتابی غیرداستانی و علمی-اطلاعاتی با موضوع پرندهنگری است. تماشای پرندگان یا پرندهنگری یعنی دیدن و چشم داشتن تفریحی به پرندگانِ زنده در زیستگاه طبیعیشان.
«ملودی و جزیرهی موسیقی» داستانی است دربارهی موسیقی و آواز، شادی و دوستی و صلح در سفری شگفت با یک کشتی شناور که حتی موتورش از سازهای موسیقی ساخته شده است!
ملودی، دختری با موی مشکی و پوستی تیره، با کشتی شناور خود به جزیرهای میرسد. مردم جزیره از دیدن او شاد میشوند و برایش هورا میکشند. اما هنگامیکه ملودی از پل متحرک کشتی پایین میآید، ترومپتش بال میزند و از کشتی دور میشود! همان ترومپتی که راهِ سفر به جزیره را به او نشان داده بود!
کتاب «شروع دوبارهی تو»، داستانی است دربارهی تفاوتها، احساس جداماندگی، و در نهایت اعتمادبهنفس و شجاعت ابراز خود.
گاهی وارد اتاقی میشوی که هیچکس در آن شبیه تو نیست. هرکسی جای خود را در جمع پیدا میکند و حرفی برای گفتن دارد، بهجز تو! برداشتن اولین قدمها برای پذیرفته شدن در جمعی که تو را نمیشناسند ساده نیست، اما بالاخره راهی پیدا میکنی.
«اسنیپ، پرنده کوچک» کتاب تصویری زیبایی است با موضوع دوستی، ترس، متفاوت بودن و بهویژه کمک و همیاری. اسنیپ پرندهای است که از پرواز کردن میترسد. پرندگان دیگر میتوانند پرواز کنند، درون درختان مخفی شوند و در پاییز به سرزمینی گرم کوچ کنند. اما اسنیپ، که نمیتواند در این سفر دوستانش را همراهی کند، تنها و غمگین است.